• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Tartă de Melasă | Tartă de Pâine | Prăjitură Rapidă | Tartă cu Sirop de Zahăr
Prăjituri / Dulciuri

Tartă de Melasă | Tartă de Pâine | Prăjitură Rapidă | Tartă cu Sirop de Zahăr

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Tartă de Melasă | Tartă de Pâine | Prăjitură Rapidă | Tartă cu Sirop de Zahăr

Tartă de Melasă | Tartă de Pâine | Prăjitură Rapidă | Tartă cu Sirop de Zahăr

Recipe by vk

Această rețetă de Treacle Tart este o desert delicios și sofisticat, perfect pentru a impresiona la orice ocazie. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru aluatul fraged:
  • 280 g 280 făină

  • 150 g 150 unt

  • 3 3 linguri de zahăr pudră

  • 3 3 linguri de apă plată

  • Pentru siropul de zahăr (Golden Syrup):
  • 300 g 300 zahăr

  • 200 ml 200 apă plată

  • 1/4 1/4 lămâie

  • Pentru umplutură:
  • 350 g 350 miez de pâine sau pesmet

  • 2 2 ouă medii

  • 50 g 50 unt topit

  • 1/2 1/2 linguriță sare

  • 3 3 linguri smântână dulce

  • 350 ml 350 sirop de zahăr

Directions

  • Combinați 280 g de făină cu 150 g de unt la temperatura camerei, amestecând până capătă consistența nisipului.
  • Adăugați 3 linguri de zahăr pudră și amestecați.
  • Adăugați 3 linguri de apă și amestecați până se formează o biluță de aluat.
  • Înfășurați aluatul în folie și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute.
  • Puneți jumătate din zahărul total (150g) într-o cratiță cu 2 linguri de apă, gătiți până capătă o culoare aurie.
  • Adăugați 200 ml de apă, restul de zahăr, sucul de la 1 sfert de lămâie și gătiți până obțineți o consistență asemănătoare mierii.
  • Adăugați 50 g de unt topit și amestecați bine.
  • Întindeți aluatul și așezați-l într-o formă de tartă.
  • Înțepați aluatul cu o furculiță.
  • Bateți ouăle cu smântâna lichidă și un praf de sare.
  • Adăugați coaja de lămâie uscată și miezul de pâine, apoi turnați siropul peste această compoziție.
  • Întindeți restul de aluat și tăiați fâșii pentru a face un model împletit peste tartă.
  • Coaceți la cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20 de minute, apoi scădeți temperatura la 180°C și coaceți încă 25 de minute.

Recipe Video

Related Posts

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

mai 12, 2025

Rețeta De Halva Pe Care N-ai Încercat-o Încă – Cu Bezea – Halva Meringue

mai 5, 2025

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

aprilie 28, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de purcel cu carne de porc crescută la Ferma Soarelui – A ieșit extraordinară, cu un gust autentic și aromată

Post

Scrijele de mămăligă sau Mămăligă Prăjită – Gustarea perfectă

Rețete pentru Iarnă

Măceșe cu miere –  Un adevărat elixir pentru sezonul rece, plin de vitamine și antioxidanți

Cină / Prânz

Salată de cartofi copți cu sparanghel – o explozie de arome și culori

Cină / Prânz

De dietă – Pui cu legume la cuptor fără ulei sau grăsimi adăugate

Cină / Prânz

Ai gustat vreodată Fritto Misto ? O experiență culinară de neuitat

Cină / Prânz

Uite așa faci Banala Varză Călită SUPER GUSTOASĂ – Folosește acest INGREDIENT

Este un mare adevăr în acest titlu; iată cum poți transforma banala varză călită într-un…

Sărbători de Iarnă

Șunculiță de „BALCON” Fiartă în MOARE | Slănină Fiartă în Zeamă de Varză

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.