
Tartă de Melasă | Tartă de Pâine | Prăjitură Rapidă | Tartă cu Sirop de Zahăr
Recipe by vkAceastă rețetă de Treacle Tart este o desert delicios și sofisticat, perfect pentru a impresiona la orice ocazie. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Pentru aluatul fraged:
280 g 280 făină
150 g 150 unt
3 3 linguri de zahăr pudră
3 3 linguri de apă plată
- Pentru siropul de zahăr (Golden Syrup):
300 g 300 zahăr
200 ml 200 apă plată
1/4 1/4 lămâie
- Pentru umplutură:
350 g 350 miez de pâine sau pesmet
2 2 ouă medii
50 g 50 unt topit
1/2 1/2 linguriță sare
3 3 linguri smântână dulce
350 ml 350 sirop de zahăr
Directions
- Combinați 280 g de făină cu 150 g de unt la temperatura camerei, amestecând până capătă consistența nisipului.
- Adăugați 3 linguri de zahăr pudră și amestecați.
- Adăugați 3 linguri de apă și amestecați până se formează o biluță de aluat.
- Înfășurați aluatul în folie și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute.
- Puneți jumătate din zahărul total (150g) într-o cratiță cu 2 linguri de apă, gătiți până capătă o culoare aurie.
- Adăugați 200 ml de apă, restul de zahăr, sucul de la 1 sfert de lămâie și gătiți până obțineți o consistență asemănătoare mierii.
- Adăugați 50 g de unt topit și amestecați bine.
- Întindeți aluatul și așezați-l într-o formă de tartă.
- Înțepați aluatul cu o furculiță.
- Bateți ouăle cu smântâna lichidă și un praf de sare.
- Adăugați coaja de lămâie uscată și miezul de pâine, apoi turnați siropul peste această compoziție.
- Întindeți restul de aluat și tăiați fâșii pentru a face un model împletit peste tartă.
- Coaceți la cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20 de minute, apoi scădeți temperatura la 180°C și coaceți încă 25 de minute.