4 TIPURI DE PÂINE DE CASĂ | CUM SE FACE PÂINEA PAS CU PAS | REȚETĂ PÂINE
Recipe by CristinaPâinea de casă este perfectă pentru sandvișuri, toasts, sau pur și simplu cu unt și gem. Este, de asemenea, o modalitate minunată de a vă conecta cu tradițiile culinare și de a vă bucura de procesul de coacere. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 de făină
500 ml 500 apă călduță
1 1 lingură de sare
2 2 linguri de zahăr
10 g 10 drojdie uscată (sau 50 gr drojdie proaspătă);
Directions
- Într-un bol mare, combinați făina cu sarea și amestecați bine. Sarea va întări legăturile de gluten și va adăuga aromă aluatului.
- Într-un bol separat, amestecați drojdia cu zahărul și adăugați 150-200 ml apă călduță. Lăsați amestecul să stea 5-10 minute până când începe să facă spumă.
- Turnați amestecul de drojdie peste făină și începeți să amestecați. Adăugați treptat restul apei (300 ml), amestecând cu o lingură sau cu mâna.
- Transferați aluatul pe un blat de lucru presărat cu făină și începeți să-l frământați. Framântați timp de aproximativ 15 minute, până când aluatul devine elastic.
- Formați o bilă din aluat și puneți-o într-un bol uns cu ulei. Acoperiți cu folie și lăsați aluatul să crească 40 de minute sau până își dublează volumul.
- Împărțiți aluatul în bucăți și formați baghete, franzelă, pâine rotundă sau pâine la tavă. Lăsați fiecare formă să crească încă 20-30 de minute.
- Coaceți la 180°C. Bagheta pentru 30 de minute, franzela și pâinea rotundă pentru 45-50 de minute, iar pâinea la tavă pentru o oră.