71 Vezi rețeta
Le-am descoperit de curând! Aceste pârjoluțe de ficat sunt, cele mai bune CHIFTELE din Ficat de VITĂ pe care le-am mâncat. Această rețetă din ficat este ceea ce trebuie. Chiftelele din ficat au ieșit foarte aromate, foarte gustoase și într-adevăr pot spune clar, că vă vor plăcea la nebunie. Gătite în felul acesta, veți vedea că gustul este foarte echilibrat, iar ficatul nu domină preparatul.
Ingrediente
- 1 kg ficat de vită
- 150 g morcov, dat pe răzătoarea mică
- 3 cartofi mici
- 3 cepe mici
- 120 g făină de grâu
- 3 ouă
- 5-6 căței de usturoi
- 4 g sare
- 1/2 linguriță piper
- 1/2 linguriță fulgi de ardei iute
Preparare
- Curățați ficatul de pielițe și tăiați-l în fâșii subțiri, apoi mărunțiți-l cât mai fin cu un cuțit sau un satâr.
- Răzuiți morcovul și cartofii pe răzătoarea mică.
- Tăiați ceapa pe răzătoarea mare.
- Adăugați cățeii de usturoi presați, ouăle, fulgii de ardei iute, piperul, sarea și amestecați bine.
- Adăugați făina treptat până când compoziția capătă o consistență adecvată.
- Încingeți uleiul într-o tigaie și formați chifteluțe din amestec, pe care le prăjiți până devin aurii pe ambele părți.
- Serviți chiftelele calde, alături de un sos la alegere (sos de iaurt, maioneză, smântână etc.).