Chec Pufos cu Portocale – Cu doar două Portocale, faci un desert simplu și rapid 

by Șef Paul Constantin
Vezi rețeta
La așa ceva nu ai cum să-i reziști! Chec pufos cu Portocale. Doar două portocale, si faci un desert simplu și rapid. O rețetă foarte ușoară, o rețetă de chec foarte aromată, ce cu siguranță te face să repeți experiența. Cei mici vor fi foarte încântați de aces desert simplu și rapid! Atât de apreciată este această rețetă că ci toți cei care vor gusta, vor rămâne gură casca, cu toții îți vor cere rețeta acestui chec cu portocale, făcut cu suc de portocale, dar și coajă rasă de la portocale.
Porții 4 servings
Pregătire 30 minutes
Gătire 40 minutes
Calorii 300

Ingrediente
  

  • 100 ml suc de portocale
  • coajă rasă de la portocale
  • 150 g unt topit
  • 250 g făină de grâu
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 10 g praf de copt
  • 1 g sare
  • 15 ml extract de vanilie
  • 10-15 g zahăr pudră pentru la final

Preparare
 

  1. Radeți coaja de la două portocale mari, folosind doar partea portocalie. Stoarceți sucul din portocale.
  2. Într-un bol mare, bateți ouăle cu un vârf de cuțit de sare.
  3. Adăugați 150 grame de zahăr și mixați bine până când se transformă într-o cremă fină și aerată.
  4. Adăugați untul topit, extractul de vanilie, sucul și coaja de portocală. Amestecați bine.
  5. Încorporați treptat făina și praful de copt, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor.
  6. Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius.
  7. Turnați compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt.
  8. Coaceți checul pentru 40-45 de minute până când este bine crescut și are o culoare aurie.

Reteta Video

Printeaza / Salveaza reteta ca PDF

Loading…

Related Posts

Leave a Comment

Recipe Rating




Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.