• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios
Prăjituri / Dulciuri

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză

Recipe by vk

Poftă de ceva simplu și cu gust de copilărie? Încearcă această plăcintă cu brânză – rapidă, clasică și delicioasă! Merge cu orice tip de brânză, se coace frumos și e perfectă caldă sau rece, la mic dejun, cină sau pachet.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 1 1 pachet aluat foietaj

  • 200-300 g 200-300 brânză de vaci

  • 150 g 150 telemea

  • 100 g 100 zahăr

  • 50 g 50 stafide

  • 1 1 ou

  • 1 1 esență de vanilie

  • 20 g 20 griș

Directions

  • Pornim cuptorul la 180°C.
  • Punem într-un bol: brânza de vaci, telemeaua rasă, zahărul, grișul, oul și esența de vanilie. Amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă.
  • Întindem aluatul de foietaj decongelat și îl tăiem în pătrate egale (8 sau 12, în funcție de dimensiunea dorită).
  • Luăm câte un pătrat, îl pliem de două ori în triunghi (ca la „avioane”), apoi îl întoarcem pe dos.
  • Punem câte o lingură de umplutură în mijloc, adunăm colțurile spre centru, întoarcem din nou și modelăm „aripioarele” (margini întoarse). Apăsăm ușor în centru.
  • Așezăm plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Decorăm fiecare plăcintă cu 1-2 stafide în mijloc.
  • Ungem cu ou bătut și presărăm susan deasupra.
  • Coacem timp de 25–30 minute la 180°C, până devin rumene și bine crescute.
  • Lăsăm să se răcorească, apoi servim.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

 Friptură de Vită, cu cartofi fierți și copți la cuptor și pastă de hrean

Cină / Prânz

Dovlecel pane (la tigaie) – Cel mai aromat dovlecel pane (cu usturoi, piper și boia)

Folosesc această metodă de fiecare dată, și rezultatul este întotdeauna un dovlecel pane plin de…

Cină / Prânz

Rețeta de Chișcă Moldovenească | Chișcă Tradițională cu Mălai

Cină / Prânz

Parizer de casă – Dacă știam că se face așa de ușor, îl făceam numai acasă

Cină / Prânz

Paste cu sos de roșii și chiftele din cârnați | Spaghete cu sos de roșii și chiftele

Cină / Prânz

Dovlecel pane în crustă crocantă –  Un singur ingredient pui și face diferența

Cină / Prânz

Dacă te dor oasele și articulațiile – Această rețetă este pentru tine

Cină / Prânz

Rețetă de Corndog – Crocanți la exterior și suculenți la interior – Sunt gustarea perfectă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.