46 Vezi rețeta
Această salată combină gustul proaspăt al dovlecelului cu texturile bogate ale brânzei cheddar, șunculiței afumate și aromelor date de usturoi și mărar, creând o experiență culinară delicioasă și satisfăcătoare.
Ingrediente
- 1 kg dovlecei tineri, fără semințe prea dezvoltate
- 100 g șuncă de Praga, sau piept de pui la grătar, sau orice doriți
- 100 g cașcaval, brânză cheddar, etc
- 2 legături de mărar proaspăt (doar frunzulițele)
- 200 g de iaurt grecesc, sau maioneză
- 1 lingură rasă de sare, sau după gust
- 4-5 căței de usturoi, sau după gust
- 1/2 linguriță piper, sau după gust
- opțional boia de ardei dulce, sau se poate adăuga ardei proaspăt cubulețe
- zeamă de lămâie, după gust
Preparare
- Îndepărtați capetele dovlecelului și tăiați-l în felii de 1 cm grosime, apoi în fasii și cubulețe de aceeași dimensiune. Fierbeți dovlecelul în apă cu sare timp de 5 minute, apoi scurgeți-l și treceți-l rapid sub jet de apă rece.
- Într-un bol mare, adăugați dovlecelul fiert, brânza cheddar tăiată în cubulețe, șunculița de Praga afumată tăiată tot în cubulețe, mărarul tocat, usturoiul mărunțit, sarea, piperul, boiaua de ardei și iaurtul grecesc.
- Stoarceți zeama de lămâie peste salată și amestecați bine toate ingredientele, asigurându-vă că sunt bine omogenizate.
- Acoperiți salata și dați-o la frigider pentru aproximativ 20 de minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă.