O altfel de Salată de DOVLECEL, Salată de Dovlecei Opăriți cu șuncă afumată
Recipe by CristinaAceastă salată combină gustul proaspăt al dovlecelului cu texturile bogate ale brânzei cheddar, șunculiței afumate și aromelor date de usturoi și mărar, creând o experiență culinară delicioasă și satisfăcătoare.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 kg 1 dovlecei tineri, fără semințe prea dezvoltate
100 g 100 șuncă de Praga, sau piept de pui la grătar, sau orice doriți
100 g 100 cașcaval, brânză cheddar, etc
2 2 legături de mărar proaspăt (doar frunzulițele)
200 g 200 de iaurt grecesc, sau maioneză
1 1 lingură rasă de sare, sau după gust
4-5 4-5 căței de usturoi, sau după gust
1/2 1/2 linguriță piper, sau după gust
opțional boia de ardei dulce, sau se poate adăuga ardei proaspăt cubulețe
zeamă de lămâie, după gust
Directions
- Îndepărtați capetele dovlecelului și tăiați-l în felii de 1 cm grosime, apoi în fasii și cubulețe de aceeași dimensiune. Fierbeți dovlecelul în apă cu sare timp de 5 minute, apoi scurgeți-l și treceți-l rapid sub jet de apă rece.
- Într-un bol mare, adăugați dovlecelul fiert, brânza cheddar tăiată în cubulețe, șunculița de Praga afumată tăiată tot în cubulețe, mărarul tocat, usturoiul mărunțit, sarea, piperul, boiaua de ardei și iaurtul grecesc.
- Stoarceți zeama de lămâie peste salată și amestecați bine toate ingredientele, asigurându-vă că sunt bine omogenizate.
- Acoperiți salata și dați-o la frigider pentru aproximativ 20 de minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă.