Cea mai Delicioasă SALATĂ de OU [APERITIV]
Recipe by CristinaAceastă salată de ouă este ideală pentru a folosi resturile de ouă fierte de la Paște sau pentru a pregăti un aperitiv rapid și delicios în orice altă ocazie. Combină texturi și arome diverse, fiind o opțiune excelentă pentru un prânz sățios sau ca parte dintr-un bufet la o petrecere.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
10 10 ouă fierte tare sau mediu
1 1 tijă țelină apio
6-7 6-7 castraveciori murați (oțet sau saramură)
1 1 legătură de mărar
1 1 legătură de ceapă
2-3 2-3 linguri de muștar
4-5 4-5 linguri de maioneză de casă sau cumpărată
sare și piper după gust
Directions
- Fierbeți ouăle tare, lăsați-le să se răcească, apoi curățați-le de coajă. Tăiați ouăle în cubulețe mici.
- Tăiați țelina apio în jumătate, apoi în fâșii subțiri și în final în cubulețe mici.
- Tăiați ceapa verde în rondele fine, iar mărarul tocați-l mărunt.
- Tăiați castraveții murați în bastonașe, apoi în cubulețe de aproximativ 5-6 mm.
- Într-un bol mare, adăugați ouăle, țelina, ceapa verde, mărarul, castraveții, muștarul și maioneza. Amestecați bine toate ingredientele și ajustați gustul cu sare, după necesitate.