54 Vezi rețeta
Nu exagerez cu nimic când spun că poți face cea mai apreciată salată din orient, la tine acasă. Este vorba de Salata Libaneza Tabbouleh. O salată de pătrunjel deosebită, proaspătă și aromată cum îi șade bine acestei salate!
Ingrediente
- 5 legături de pătrunjel proaspăt
- 3 crenguțe de mentă (se aleg frunzulițele)
- 2-3 roșii medii (cu sau fără pulpă)
- 100-150 g bulgur/cous-cous
- 1 ceapă mică spre medie
- zeama de la două lămâi
- 50 ml ulei de masline;
- 1/2 linguriță de chimen măcinat
- 1/2 linguriță de condimente arăbești
- sare și piper după gust
Preparare
- Într-un bol, adăugați bulgurul, uleiul de măsline și sucul de la cele 2 lămâi. Amestecați bine pentru a hidrata bulgurul.
- Tocați pătrunjelul și menta cât mai fin posibil.
- Într-un bol separat, amestecați ceapa tocată cu chimenul, condimentele arăbești, sare și piper.
- Tăiați roșiile în cubulețe mici și adăugați-le peste ceapă.
- Adăugați bulgurul hidratat, pătrunjelul și menta în bolul cu roșii și ceapă. Amestecați bine.
- Verificați gustul și ajustați cu sare și piper, dacă este necesar.
- Salata Tabbouleh se servește proaspătă, ideală ca garnitură sau ca salată principală.