Din câteva ingrediente a ieșit o explozie de gust – Supă de năut de post
Recipe by CristinaAceastă supă/ciorbă de năut este perfectă pentru zilele de post și oferă o alternativă gustoasă la clasicul borș sau ciorba de fasole. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
300 g 300 năut
80 g 80 fidea
400 g 400 roșii în suc propriu
3 3 cepe mici
4 4 căței de usturoi
1 1 morcov
1 1 păstârnac
1 1 lingură pastă de tomate
1 1 linguriță pastă de ardei iute
2 2 cubulețe delicat de casă
2 l 2 apă
1/2 1/2 legătură mărar
1/2 1/2 legătură pătrunjel
30 ml 30 ulei
5 g 5 sare
1 g 1 piper
Directions
- Într-o oală, încălziți uleiul de măsline și adăugați ceapa și usturoiul. Sotați-le până devin transparente.
- Adăugați morcovul și păstrănacul, amestecând continuu.
- Adăugați pasta de tomate, pastă de ardei iute (dacă folosiți), fideaua și roșiile în suc propriu.
- Lăsați să se gătească pentru câteva minute, până când fideaua devine translucidă.
- Adăugați năutul și cuburile de delicat de casă.
- Turnați apa și lăsați să fiarbă la foc mic până când legumele sunt bine gătite (aproximativ 35-40 de minute).
- La final, adăugați verdeața tocată și potriviți de sare și piper după gust.