Salată Grecească, Salată de Roșii cu Castraveți cu Ceapă și Brânză Feta
Recipe by CristinaAceastă salată grecească este perfectă ca aperitiv sau ca o masă ușoară, ideală în zilele de dietă. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 ceapă mare de preferință roșie
1 1 castravete fabio
1 1 ardei gras (verde)
frunzulițe de la o legătură de pătrunjel proaspăt (opțional)
20-30 20-30 măsline Kalamata
4-5 4-5 roșii coapte
300 g 300 brânză feta
1 1 linguriță oregano uscat
10-15 ml 10-15 oțet de struguri
2 2 lingurițe de miere
4-5 4-5 linguri de ulei masline de calitate
Sare după gust
Directions
- Într-un castron mare, amestecați mierea și oțetul (sau sucul de lămâie) până când mierea se dizolvă complet.
- Tăiați ceapa și adăugați-o în dressing, lăsând-o să se marineze pentru a-i diminua iuțeala.
- Tăiați castravetele, ardeii și roșiile, și adăugați-le peste ceapa marinată.
- Tocați pătrunjelul și tăiați brânza feta în cuburi.
- Adăugați pătrunjelul, brânza feta și măslinele Kalamata în castron.
- Adăugați sare, piper și oregano după gust.
- Înainte de servire, adăugați ulei de măsline peste salată.
- Amestecați bine și serviți salata proaspătă.