Absolut GENIALE – SARMALE la CUPTOR cu toate SECRETELE
Recipe by CristinaAceste sarmale la cuptor, cu toate secretele pe față, sunt de-a dreptul super gustoase, ți se topesc în gură la propriu.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1-1,5 kg 1-1,5 carne de vită-porc
1 kg 1 ceapă
300 g 300 morcov
250 g 250 orez
100 g 100 slănină afumată
150 g 150 piept de porc afumat (kaizer)
1 1 leuștean proaspăt sau congelat
900 g 900 suc de roșii
pentru învelit sarmalele: foi de varză murată, frunze de viță de vie, de tei, hrean, etc
10-12 g 10-12 sare, sau după gust
1 1 lingurita piper după gust
1 1 linguriță boia de ardei dulce afumat
Directions
- În cazul frunzelor de varză, tăiați nervura centrală și reduceți mărimea dacă e necesar.
- Căliți slănina într-o tigaie până devine transparentă, apoi adăugați ceapa și morcovul. Gătiți până ceapa devine translucidă și adăugați orezul.
- Combinați carnea tocată cu ceapa, morcovul și orezul răcorite. Condimentați cu sare, piper, boia dulce afumată și cimbru. Amestecați bine.
- Împachetați umplutura în frunzele de varză și de vie.
- Puneți un strat de varză tocată pe fundul unui vas de ceramică și al unei oale. Așezați sărmăluțele peste varză, intercalând cu slănină afumată și șunculiță. Adăugați mărar și leuștean.
- Turnați sucul de roșii peste sărmăluțe, asigurându-vă că sunt acoperite complet.
- Acoperiți vasul de ceramică cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru aproximativ 2-3 ore. Oala se pune pe aragaz la foc mic pentru 1-2 ore.
- Serviți sărmăluțele calde, savurând aroma și gustul delicios.