
Unt cu bacon, ceapă și ardei
Recipe by vkUnt aromat cu bacon – un deliciu cremos și savuros!
Unt cremos, îmbogățit cu bacon crocant, ceapă verde și ardei gras, perfect pentru micul dejun sau o cină rapidă. Se prepară în câteva minute și transformă orice preparat într-o adevărată delicatesă. Adaugă usturoi, mărar sau pătrunjel pentru un plus de savoare!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 pachet unt
10-12 10-12 felii bacon
5-6 5-6 fire ceapă verde
1 1 ardei gras roșu
2 2 căței de usturoi
Directions
- Taie baconul în cubulețe mici și pune-l într-o tigaie încinsă, fără ulei, până devine crocant.
- Taie un ardei gras (jumătate sau întreg) în cubulețe fine.
- Toacă mărunt doi căței de usturoi, eliminând inima pentru un gust mai delicat.
- Mărunțește 5-6 fire de ceapă verde, cu tot cu partea albă.
- Odată ce baconul este crocant, scurge-l de excesul de grăsime cu ajutorul unei site.
- Mărunțește-l și mai mult dacă este nevoie, apoi pune-l deoparte.
- Într-un bol, adaugă 200 g de unt moale (lăsat la temperatura camerei pentru 60 de minute).
- Încorporează treptat baconul, ardeiul gras, ceapa verde și usturoiul.
- Amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
- Pune compoziția pe hârtie de copt și ruleaz-o în formă de baton.
- Strânge capetele și sigilează-l bine.
- Dă-l la rece până se întărește complet.
- Taie felii și folosește-l pe pâine prăjită, la ouă ochiuri, omlete, cartofi prăjiți sau orice îți dorești!