
Salată de Urzici
Recipe by vkVrei ceva simplu, sănătos și românesc? Încearcă salata de urzici! Bogată în fier și vitamine, are un gust ușor sălbatic, perfect completat de un dressing cu usturoi, ulei și lămâie. Se servește ca atare sau ca garnitură – ideală pentru primăvară, post sau detox.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Ingredients
500 g 500 urzici
1 1 măr
3 3 căței de usturoi
zeama de la 1 lămâie
50-60 ml 50-60 ulei de măsline
2 2 linguri sos de soia
2 2 linguri sirop de rodii
1/2 1/2 linguriță chimion
1/2 1/2 linguriță piper
2 g 2 sare
Directions
- Spălăm urzicile foarte bine în 3–4 ape reci. În ultima apă adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie pentru a neutraliza senzația de usturime.
- Fierbem urzicile 2–3 minute în apă clocotită cu sare, apoi le scurgem bine și le lăsăm să se răcească complet.
- Tocăm fin urzicile cu cuțitul, trecând de mai multe ori prin masă pentru a obține o textură omogenă.
- Transferăm urzicile într-un bol. Adăugăm sucul de lămâie, sarea, mărul răzuit și usturoiul zdrobit.
- Asezonăm cu sosul de soia, siropul de rodie, uleiul de măsline și chimionul măcinat.
- Amestecăm foarte bine până la omogenizare completă. Gustăm și ajustăm condimentele dacă este necesar.
- Lăsăm salata la rece minimum 30 de minute înainte de servire.