• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » ALTFEL de ”SARMALE de POST” – PRAZ UMPLUT, o alternativă la mâncarea tradițională
Post

ALTFEL de ”SARMALE de POST” – PRAZ UMPLUT, o alternativă la mâncarea tradițională

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Praz umplut (rețetă de post)

Praz umplut (rețetă de post)

Recipe by vk

Cine a spus că sarmalele trebuie să fie doar cu varză? Îți propunem o reinterpretare delicioasă: sarmale de praz!

Frunzele de praz înlocuiesc varza clasică, oferind un gust fin și o textură aparte. Umplutura combină ceapă, miez de nucă crocant, ciuperci champignon, usturoi aromat și ardei kapia, toate gătite într-un sos de roșii intens și savuros.

Curios/curioasă cum să prepari această delicatesă? Urmează pașii noștri simpli și recreează această rețetă chiar dacă nu ai multă experiență în bucătărie. Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 2 2 bucăți praz

  • 500 g 500 ciuperci champignon

  • 450 ml 450 suc de roșii

  • 2-3 2-3 cepe medii

  • 150 g 150 miez de nucă

  • 150 g 150 orez

  • 100 ml 100 ulei de floarea soarelui

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 30-40 ml 30-40 ulei de măsline

  • 1 1 căciulie de usturoi

  • 2 2 ardei kapia

  • 2 2 linguri făină

  • 1 1 linguriță de oregano

  • 1/2 1/2 linguriță cimbru uscat

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 5 g 5 sare

Directions

  • Pregătirea umpluturii:
  • Tocați 2 cepe mari, 500 g de ciuperci, 2 ardei capia, 150 g de nucă și o căciulie de usturoi folosind o mașină de tocat sau manual.
  • Încingeți 100 ml de ulei într-o tigaie și sotați amestecul de mai sus timp de 5-7 minute, adăugând 5 g sare, 1 linguriță de piper proaspăt măcinat și 1 linguriță oregano uscat.
  • Încorporați 150 g de orez, spălat și hidratat, și gătiți compoziția câteva minute. La final, adăugați o legătură de pătrunjel tocat.
  • Pregătirea prazului:
  • Alegeți 2 fire de praz gros, eliminați partea verde închisă și cotorul. Tăiați tulpinile în bucăți lungi și crestați longitudinal, astfel încât să obțineți foi.
  • Fierbeți foile de praz câteva minute în apă clocotită, până devin flexibile.
  • Asamblarea triunghiurilor:
  • Luați o foaie de praz și adăugați o lingură de umplutură. Împăturiți foaia în formă de triunghi, asigurându-vă că umplutura este bine încapsulată.
  • Repetați procesul până când terminați compoziția și foile de praz.
  • Gătirea la cuptor:
  • Așezați triunghiurile într-o tavă unsă. Turnați peste ele 450 ml de suc de roșii, 30-40 ml de ulei de măsline, un praf de cimbru și pudrați cu 1 linguriță de făină.
  • Acoperiți tava cu hârtie de copt și folie de aluminiu.
  • Coaceți la 180°C, căldură sus-jos, timp de 1 oră și 20 de minute. Îndepărtați folia în ultimele 10 minute pentru a rumeni ușor.
  • Servirea:
  • Scoateți triunghiurile din tavă și serviți calde, alături de sosul de roșii din tavă.

Related Posts

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu Iaurt și Vișine – Fină și Pufoasă, Simplă și Delicioasă

Cină / Prânz

Mâncare de Pește [FRIPTURĂ DE PEȘTE] pe Pat de Legume la Cuptor

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de mălai

Cină / Prânz

Rață cu Portocală și Ridiche Albă | Piept de Rață la Cuptor | Friptură de Rață

Prăjituri / Dulciuri

Banana Bread – Chec cu Banane – Adorat atât de cei mici, cât și de cei mari

Dacă te afli în posesia unor banane bine coapte, îți recomand cu căldură să încerci…

Post

Supă cremă de praz – Așa bună încât vei uita de orice altă supă

Post

Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Prăjituri / Dulciuri

Cel mai DELICIOS COZONAC FRANJURI

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.