• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Am ciuperci și n-am smântână, oare iese ciulama? DE POST
Cină / Prânz

Am ciuperci și n-am smântână, oare iese ciulama? DE POST

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Am ciuperci și n-am smântână, oare iese ciulama? DE POST

Am ciuperci și n-am smântână, oare iese ciulama? DE POST

Recipe by vk

Serviți această delicioasă ciulama de ciuperci cu pâine sau mămăliguță alături. Este o rețetă simplă, sățioasă și plină de savoare, perfectă pentru zilele de post sau pentru o masă vegană. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 700 g 700 ciuperci;

  • 500 500 -600 g conopidă

  • 1 1 cepe medii

  • 20-30 g 20-30 amidon porumb

  • 1 1 căciulie usturoi

  • 500 ml 500 apă

  • 60 ml 60 ulei

  • 1/2 1/2 legătură mărar

  • 1/2 1/2 legătură pătrunjel

  • 3 3 frunze dafin

  • 5 g 5 sare

  • 1 1 vârf linguriță piper

  • 1 1 linguriță rasă oregano

Directions

  • Tăiați ciupercile în jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime.
  • Încălziți uleiul într-o cratiță și adăugați ciupercile. Lăsați-le să se rumenească pe toate părțile, apoi scoateți-le din cratiță și puneți-le deoparte.
  • În aceeași cratiță, adăugați ceapa tocată mărunt și un praf de sare. Când ceapa începe să devină transparentă, adăugați usturoiul tocat și gătiți pentru încă un minut.
  • Tăiați conopida în buchețele mici și adăugați-o în cratiță. Acoperiți cu apă și adăugați oregano și dafinul.
  • Lăsați să fiarbă până când conopida devine moale.
  • Folosind un mixer vertical, pasați conopida direct în cratiță până obțineți o cremă fină.
  • Dacă doriți o consistență mai groasă, adăugați amidonul de porumb dizolvat în puțină apă rece.
  • Adăugați ciupercile rumenite în cratiță. Ajustați de sare și piper după gust. Adăugați mărarul și pătrunjelul tocat.
  • Lăsați să fiarbă împreună pentru aproximativ 7 minute.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Gogoși din doar 3 ingrediente – Rețetă simplă și rapidă, dar incredibil de gustoasă

Cină / Prânz

Cea mai suculentă friptură de purcel – O explozie de arome –  Vă dezvăluim toate secretele, cu Bărbosu

Cină / Prânz

Pasta alla Puttanesca – Rețetă autentică și savuroasă

Rețete pentru Iarnă

Ardei grași, ardei kapia pentru umplut – Ardei la borcan, gata de folosit oricând

Cină / Prânz

Pui cu Mazăre ca la Mama Acasă: Rețetă Autentică cu Ciocănele Suculente

Mâncare de Paște

Umplutura Transformată în Pască fără aluat – Rețetă de pască rapidă fără aluat – Pască cu smântână

Sărbători de Iarnă

Ouă Umplute | Ouă Umplute cu Pate și Maioneză | Ouă Umplute cu Ton și Brânză

Ciorbă / Supă / Borș

Năcreală Moldovenească – Altfel de ciorbă de cartofi cu legume, acrită cu Zer

Servită a doua zi, devine și mai bună, și acest lucru se datorează zerului. Este…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.