• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Aripioare de pui cu orez și legume – Perfect pentru o cină rapidă și gustoasă
Cină / Prânz

Aripioare de pui cu orez și legume – Perfect pentru o cină rapidă și gustoasă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Aripioare de pui cu orez și legume

Aripioare de pui cu orez și legume

Recipe by vk

Cine spune că o cină delicioasă trebuie să fie complicată? Astăzi, îți propunem o rețetă simplă și savuroasă: aripioare de pui suculente, orez aromat și legume colorate, toate gătite împreună într-o tavă de copt.

Marinate în condimente aromate, aripioarele se așază pe un pat de orez pufos și legume crocante, coapte la perfecțiune. Rezultatul? O explozie de gusturi într-o singură tavă, gata să cucerească orice masă! Ușor de preparat și perfect pentru orice nivel de experiență, această rețetă te va ghida pas cu pas pentru un rezultat spectaculos.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1-1,5 kg 1-1,5 aripioare

  • 500 g 500 orez

  • 3 3 cepe medii

  • 1 1 morcov

  • 1 1 ardei kapia

  • 1 1 căciulie usturoi

  • 200-300 ml 200-300 vin alb sec

  • 300-400 ml 300-400 apă

  • 30-40 ml 30-40 ulei de măsline

  • 1/2 1/2 linguriță cimbru uscat

  • 1 1 linguriță rasă turmeric

  • 1 1 linguriță rasă oregano

  • 1 1 linguriță piper

  • 1 1 linguriță sare

Directions

  • Prepararea cărnii:
  • Spală și secționează aripioarele de pui, păstrând doar partea superioară și copănelele mici.
  • Într-un bol mare, adaugă 20 ml de ulei de măsline, 4 g de sare, o linguriță rasă de piper proaspăt măcinat, cimbru uscat (cât prind trei degete), un vârf de linguriță de turmeric, o linguriță rasă de oregano și usturoiul feliat.
  • Amestecă bine carnea cu condimentele și las-o deoparte.
  • Pregătirea bazei de orez:
  • Într-o tavă, creează un strat de ceapă (3 cepe medii, tocate).
  • Adaugă jumătate din cantitatea de morcov ras (200 g) și jumătate dintr-un ardei capia tocat cubulețe.
  • Presară puțin cimbru, sare, piper și stropește cu 15 ml de ulei de măsline.
  • Adăugarea orezului:
  • Clătește 500 g de orez în apă rece, pentru a elimina amidonul în exces.
  • Întinde orezul uniform peste stratul de legume.
  • Adaugă restul de ceapă, morcov ras și ardei capia peste orez.
  • Presară cimbru, piper, sare și puțin ulei.
  • Toarnă 200 ml de vin alb sec peste straturi, apoi completează cu apă, cât să acopere totul.
  • Așază uniform aripioarele de pui peste orez și legume.
  • Distribuie restul de usturoi feliat deasupra.
  • Acoperirea și coacerea:
  • Acoperă tava cu hârtie de copt umezită și folie de aluminiu.
  • Pune tava într-o altă tavă mai mare cu puțină apă (pentru a preveni murdărirea cuptorului în cazul în care preparatul dă pe afară).
  • Coace la 200°C (căldură sus și jos) timp de 1 oră și 10 minute.
  • După 1 oră și 10 minute, îndepărtează hârtia de copt și folia de aluminiu.
  • Continuă coacerea încă 30 de minute, pentru a rumeni carnea și a reduce excesul de lichid.
  • Scoate tava din cuptor și lasă preparatul să se odihnească 5 minute.
  • Servește pilaful aromat cu aripioarele rumenite deasupra.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

Cină / Prânz

Piept de porc crocant

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de varză – Un deliciu de Reveneală cu gust de SENZAȚIE, fără CARNE

Mâncare de Paște

Pască cu Brânză de Vaci și Stafide | Pască cu Aluat de Cozonac | Pască Tradițională

Rețete pentru Iarnă

Ciuperci la Borcan pentru Iarnă – Salată de ciuperci cu gogoșari – Gustoasă și savuroasă, merită încercată

Ciuperci la borcan pentru iarnă, un deliciu de salată de ghebe cu legume marinate. Atât…

Pâine / Covrigi

Pită Grecească – Aroma Greciei, la tine în farfurie – Nemaipomenită, deja îmi plouă în gură

În rețeta de azi, chiar dacă pită grecească este aromată cu ulei de măsline, oregano,…

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură Rapidă fără Coacere – Îngrozitor de Gustoasă, gata în 15 minute

Cină / Prânz

Rețetă de dovlecel cu smântână la cuptor – Cină savuroasă în câteva minute

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.