• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Babka cu aluat filo – Desertul care va cuceri toate gusturile
Prăjituri / Dulciuri

Babka cu aluat filo – Desertul care va cuceri toate gusturile

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Babka cu aluat filo

Babka cu aluat filo

Recipe by vk

Bună, iubitori de dulciuri! Astăzi vă propun o babka delicioasă cu aluat filo, cremă de ciocolată și nucă – o combinație crocantă și cremoasă, perfectă pentru a satisface orice poftă.
Vom face o variantă rapidă și simplă, folosind aluat filo în loc de aluat dospit, obținând o babka pufoasă și aromată. Vă voi arăta pas cu pas cum să ungeți foile de filo, să adăugați crema de ciocolată și nuca, și să formați desertul.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 1 pachet aluat FILO

  • 200 g 200 miez de nucă

  • 200 g 200 unt topit

  • 200 g 200 cremă de ciocolată

Directions

  • Pregătirea ingredientelor:
  • Macină 200 g miez de nucă.
  • Topește untul și pregătește crema de ciocolată.
  • Desfă foile de aluat filo.
  • Montarea straturilor:
  • Așază o foaie de aluat filo pe suprafața de lucru.
  • Stropește foaia cu unt topit.
  • Pune o altă foaie de aluat filo peste prima.
  • Adaugă câteva lingurițe de cremă de ciocolată, distribuite uniform.
  • Întinde ușor ciocolata fără să forțezi.
  • Presară un strat de nucă măcinată.
  • Repetă procesul până când termini toate foile de aluat, alternând între unt, ciocolată și nucă.
  • Formarea ruladei:
  • Rulează strâns aluatul filo cu umplutură, folosindu-te de foaia de aluat pentru a menține totul compact.
  • Taie rulada în jumătate și împletește cele două bucăți ușor, fără să forțezi.
  • Coacerea:
  • Așază rulada împletită într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, căldură de sus și de jos, timp de 40 de minute.
  • Lasă desertul să se răcească pe un grătar înainte de a-l tăia și servi.
  • Bucură-te de acest desert crocant, cu straturi delicioase de ciocolată și nucă.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Chec Pufos cu Portocale – Cu doar două Portocale, faci un desert simplu și rapid 

Cină / Prânz

Fasole scăzută – Fasole cu ciolan afumat | Iahnie de fasole cu buturel afumat 

Cină / Prânz

Ciulama de Ciuperci | Ciuperci cu Smântână | Mâncărică de Ciuperci

Cină / Prânz

Gyros de Porc | Gyros de Porc cu Tzatziki și Lipie Grecească de Casă

Cină / Prânz

Rețetă de Post [ VEGANĂ ] – Ardei Umpluți Kapia COPȚI la Cuptor 

Cină / Prânz

Rețetă Uimitoare de Pârjoluțe cu Carne și Conopidă

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari la oțet, fără fierbere – Murături aromate pentru iarnă

Rețete de slăbit

Salată aperitiv de pui – Rețetă Sănătoasă și perfectă pentru orice dietă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.