Brânză de Casă – SIMPLU și UȘOR – Cea mai bună Brânză de Vaci
Recipe by CristinaSimplu și ușor, brânză de casă, cea mai bună brânză de vaci ce o vei mânca vreodată! A ieșit o rețetă pe cinste, am făcut după rețeta mamei, o brânză de vaci extraordinar de gustoasă și de cremoasă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
8-10 l 8-10 lapte prins
Directions
- Tornă laptele în oală și adaugă un litru de apă. Acesta este un truc important pentru a obține o brânză mai cremoasă.
- Pune oala pe foc și încălzește amestecul la o temperatură între 70 și 80 de grade Celsius. Nu trebuie să-l lași să fiarbă.
- Urmărește marginea oalei pentru a vedea când apar biluțele, semn că te apropii de temperatura corectă.
- După ce ai atins temperatura dorită, mai lasă amestecul să se mențină la acea temperatură timp de încă 1-2 minute.
- În timp ce laptele se încălzește, poți pregăti tifonul pentru a stoca brânza. Ia un tifon de formă pătrată și pliază-l în două straturi.
- După ce ai terminat de încălzit laptele, pune tifonul într-o sită sau strecurătoare și așază-o deasupra unei oale mari sau a chiuvetei.
- Toarnă amestecul de lapte și apă încălzit în tifon pentru a-l separa de zer. Îndoaie marginile tifonului peste amestec pentru a-l acoperi complet.
- Lasă brânza să se scurgă în tifon timp de câteva ore sau peste noapte. Cu cât o lași mai mult, cu atât va deveni mai solidă.
- După ce s-a scurs suficient, poți tăia brânza în bucăți și o poți savura ca atare sau o poți folosi în diverse rețete.