• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Budincă de Mango cu Chia – Desertul care te va Face să spui ‘Yummy!’
Prăjituri / Dulciuri

Budincă de Mango cu Chia – Desertul care te va Face să spui ‘Yummy!’

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Budincă de Mango cu Chia

Budincă de Mango cu Chia

Recipe by vk

Budincă de mango cu chia – desert exotic și sănătos!

O cremă fină de mango, îmbogățită cu semințe de chia și un strop acrișor de pudră de zmeură, creează un echilibru perfect de arome și texturi. Simplă, fără coacere și plină de nutrienți, această budincă este ideală pentru un mic dejun energizant sau un desert rafinat.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 1 1 conservă mango

  • 300 g 300 iaurt grecesc

  • 200 g 200 semințe de chia

  • 200 ml 200 lapte

  • 20-30 ml 20-30 sirop de agave

  • zeama de la 1/2 lămâie

  • 2 2 lingurițe pudră de zmeură

  • 1 1 linguriță extract de vanilie

Directions

  • Pasează o conservă de mango (fără zahăr adăugat) într-un blender. Dacă folosești mango proaspăt, adaugă 50-100 ml de lichid (apă, lapte de cocos sau alt lapte vegetal).
  • Adaugă 300 g de iaurt grecesc și mixează până obții o cremă fină.
  • Îndulcește cu 20-30 ml de sirop de agave sau o lingură de miere.
  • Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie (aproximativ 15-20 ml).
  • Adaugă o linguriță de extract de vanilie și mixează din nou.
  • Toarnă crema de mango peste 200 g de semințe de chia într-un bol încăpător.
  • Amestecă bine și adaugă 200 ml de lapte (de vacă, de cocos sau alt tip).
  • Asigură-te că toate semințele de chia sunt hidratate uniform.
  • Împarte budinca în două boluri.
  • Presară deasupra pudră de zmeură, fulgi de cocos, cacao sau ciocolată rasă, în funcție de preferințe.
  • Lasă budinca la frigider pentru 1-1,5 ore, până când semințele de chia absorb lichidul și compoziția devine cremoasă.
  • Servește rece și bucură-te de un desert sănătos, proteic și delicios!

Related Posts

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025

Cea Mai Ușoară Plăcintă Cu Brânză – 3 Pași Simpli, Rezultat Delicios

mai 12, 2025

Rețeta De Halva Pe Care N-ai Încercat-o Încă – Cu Bezea – Halva Meringue

mai 5, 2025

Desertul Care Cucerește Lumea – Rețeta De Tiramisu Original 

aprilie 28, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Ciuperci – Ciorbă dreasă cu smântână -Cremoasă, gustoasă și savuroasă

Pentru rețeta detaliată a ciorbei de ciuperci, poți urmări videoclipul. Ingredientele pentru ciorba de ciuperci…

Prăjituri / Dulciuri

Portokalopita – Cea mai reușită plăcintă cu iaurt și sirop de portocale 

Cină / Prânz

Ciulama de Hribi – SECRETE pentru cea mai Cremoasă Mâncărică de Hribi cu Smântână

Cină / Prânz

Biscuiți de cartofi – Crocanți, perfecți pentru orice ocazie –  Ideali ca aperitiv, gustare sau garnitură

Cină / Prânz

Tocană de burtă cu afumătură și cârnați – O combinație care te va face să uiți de orice altă mâncare

Pâine / Covrigi

Pâine dietetică cu maia – Combinația perfectă între gust și sănătate

Cină / Prânz

Plăcintă cu lavaș și brânză – Nu există o combinație mai bună

Cină / Prânz

Rețetă cu pește – Sigur nu ai mâncat așa ceva – Rețetă Lasagna cu sos Bechamel 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.