• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Caltaboș de Casă Tradițional | Cum se Face Caltaboș de Casă | Rețetă Caltaboș
Cină / Prânz

Caltaboș de Casă Tradițional | Cum se Face Caltaboș de Casă | Rețetă Caltaboș

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Caltaboș de Casă Tradițional | Cum se Face Caltaboș de Casă | Rețetă Caltaboș

Caltaboș de Casă Tradițional | Cum se Face Caltaboș de Casă | Rețetă Caltaboș

Recipe by vk

Caltaboșul este o delicatesă tradițională, savurată în special în perioada sărbătorilor, și reprezintă o parte importantă a patrimoniului culinar românesc. Prepararea lui necesită timp și atenție, dar rezultatul este o mâncare bogată în arome și texturi. Poftă bună!

Print

Ingredients

  • 2-2,5 kg 2-2,5 fleică de porc (sau căzătură de la porc, cu grăsime, sorici și carne)

  • 1-1,5 kg 1-1,5 falcă de porc sau gușă

  • 2 buc 2 splină

  • 2 buc 2 inimi de porc

  • 2 kg 2 de ficat de porc

  • mate groase, provenite din intestinul gros

  • Pregătirea cărnii pentru caltaboș, supă de carne:
  • 2 2 cepe medii/mari

  • 5 5 căței de usturoi

  • 1 1 linguriță coriandru boabe

  • 5-7 5-7 frunzulițe de dafin

  • 1 1 lingură rasă de piper boabe (pentru aromă, nu iuțeală)

  • 7-8 7-8 boabe de ienibahar

  • 60-65 g 60-65 sare

  • Pentru compoziție de carne:
  • 250-300 g 250-300 orez

  • 2 2 cepe medii/mari

  • 2-3 2-3 linguri de ulei

  • un vârf de sare

  • 0.5 L 0.5 supă de carne;

Directions

  • Tăiați carnea în bucăți și fierbeți-o împreună cu ceapa, usturoiul, coriandrul, dafinul, piperul, ienibaharul și sarea.
  • Lăsați să fiarbă la foc mic pentru 2-3 ore, până când carnea devine fragedă.
  • După fierbere, scoateți carnea și lăsați-o să se răcească.
  • Sotați ceapa tocată în ulei, adăugați orezul spălat și înmuiat, și lăsați să se caramelizeze ușor.
  • Măcinați carnea răcită folosind o mașină de tocat carne.
  • Amestecați carnea măcinată cu orezul sotat, adăugând zeamă de carne pentru a obține consistența dorită. Gustați și ajustați condimentele.
  • Curățați mațele groase și umpleți-le cu amestecul de carne și orez folosind un dispozitiv special de umplut cârnați.
  • Fierbeți caltaboșii în zeama rămasă de la carne pentru 30-45 de minute la o temperatură de 75-80 de grade Celsius.
  • Lăsați caltaboșii să se răcească peste noapte pentru a se întări și a dezvolta aromele.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Zacuscă de Pește – Pastă de peste pentru Iarnă – O bunătate de care nu te mai saturi

Peștele fitofag este o alegere excelentă, fiind dulce și foarte gustos, completând perfect această zacuscă.…

Prăjituri / Dulciuri

Plăcintă cu mere în doar câteva minute – Rețetă simplă și gustoasă – Are un gust senzațional

Pentru preparare, ai nevoie de mere suculente, zahăr, lapte, ouă și foi crocante de plăcintă.…

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Văcuță – Țărănească Acrită cu ZEAMĂ de VARZĂ

Prăjituri / Dulciuri

Nu mă satur niciodată de ele – Rețetă ușoară de fursecuri „Limbi de pisică”

Cină / Prânz

Cea mai GUSTOASĂ mâncare de POST – Mâncare de Ciuperci cu Legume – SARAMURĂ

Cină / Prânz

Cârnați la BARDĂ | Cei mai BUNI CÂRNAȚI DE CASĂ [FĂRĂ MODESTIE] – Cârnați de Porc

Prăjituri / Dulciuri

Mălai Dulce sau Alivenci -„Chec” cu mălai la cuptor – Un desert pe cât de simplu, pe atât de special

Dacă ești în căutarea unui desert rapid de preparat, cu un gust echilibrat și o…

Borș

Ciorbă de fasole verde și boabe cu mască de purcel afumat

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.