Cârnați la BARDĂ | Cei mai BUNI CÂRNAȚI DE CASĂ [FĂRĂ MODESTIE] – Cârnați de Porc
Recipe by CristinaAceastă rețetă, care combină metode tradiționale cu tehnici moderne, duce la obținerea unor cârnați delicioși, perfecti pentru sărbători sau orice altă ocazie specială. Asigură-te că respecți pașii pentru a te bucura de gustul autentic și savuros al acestor cârnați la bardă!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 kg 2 falcă de porc
2 kg 2 de pulpă de porc
2 kg 2 ceafă de porc
3.5 kg 3.5 cotlet de porc
20-25 g 20-25 sare/kg de carne
1 + 1/2 1 + 1/2 lingură boabe de piper, aprox. 15 gr, sau după gust
7-8 7-8 boabe mari de ienibahar
6-7 g 6-7 oregano (opțional, dar obligatoriu)
5-6 g 5-6 cimbru uscat, sau după gust
1 1 linguriță fulgi de ardei iute
1 1 lingură de boia de ardei dulce
300 g 300 usturoi românesc
400 ml 400 apă rece
Directions
- Taie carnea în bucăți mari și presară sare pe fiecare bucată.
- Lasă carnea la rece pentru 2-4 zile.
- După perioada de saramurare, lasă carnea la zvântat (uscarea la aer) pentru 24 de ore.
- Afumă carnea ușor timp de o zi.
- Taie carnea în bucăți mici folosind un cuțit de bucătar sau o bardă.
- Mărunțește piperul, ienibaharul, oregano, cimbrul, fulgii de iarde iute și boiaua într-un mojar sau blender.
- Adaugă usturoiul și apa și transformă-le într-o pastă fină.
- Combinați carnea tocată cu mixul de condimente și usturoi.
- Frământă bine până când carnea devine lipicioasă.
- Umple mațele cu amestecul de carne condimentată.
- Leagă cârnații la dimensiunile dorite.