
Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino
Recipe by CristinaBucură-te de o experiență culinară autentică în confortul casei tale, învățând să pregătești o rețetă delicoasă de Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino. Acest preparat clasic se remarcă prin savoarea inconfundabilă și simpla sa realizare. Combinând cartofii fierți cu cele mai autentice ingrediente italiene precum guanciale – un fel de slănină de porc – și pecorino – un tip de brânză, rezultă un adevărat deliciu.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1,3 kg 1,3 cartofi noi
2 l 2 apă
1 1 linguriță sare
1 1 legătură leuștean
250-300 g 250-300 guanciale/șunculiță
5 5 ouă
15-20 g 15-20 Pecorino Romano/porție
ulei de măsline
Directions
- Tăiați cartofii în bucăți mici și puneți-i la fiert în apă cu sare și leuștean.
- Tăiați guanciale în fâșii și puneți-le într-o cratiță de fontă la foc mic până se topește grăsimea.
- Bateți ouăle și amestecați-le cu pecorino romano ras până când se formează o cremă.
- După ce cartofii sunt fierți, transferați-i în cratița cu guanciale. Amestecați ușor, apoi adăugați un polonic de apă de la cartofi pentru a evita ca oul să se taie.
- Adăugați amestecul de ou și brânză peste cartofi. Amestecați la foc mic până când sosul devine cremos și se leagă bine de cartofi.
- Serviți carbonara cu cartofi caldă, garnisită cu un pic de pecorino romano ras, leuștean și câteva picături de ulei de măsline.