• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino
Cină / Prânz

Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino

Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino

Recipe by vk

Bucură-te de o experiență culinară autentică în confortul casei tale, învățând să pregătești o rețetă delicoasă de Cartofi Carbonara cu Guanciale și Pecorino. Acest preparat clasic se remarcă prin savoarea inconfundabilă și simpla sa realizare. Combinând cartofii fierți cu cele mai autentice ingrediente italiene precum guanciale – un fel de slănină de porc – și pecorino – un tip de brânză, rezultă un adevărat deliciu.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1,3 kg 1,3 cartofi noi

  • 2 l 2 apă

  • 1 1 linguriță sare

  • 1 1 legătură leuștean

  • 250-300 g 250-300 guanciale/șunculiță

  • 5 5 ouă

  • 15-20 g 15-20 Pecorino Romano/porție

  • ulei de măsline

Directions

  • Tăiați cartofii în bucăți mici și puneți-i la fiert în apă cu sare și leuștean.
  • Tăiați guanciale în fâșii și puneți-le într-o cratiță de fontă la foc mic până se topește grăsimea.
  • Bateți ouăle și amestecați-le cu pecorino romano ras până când se formează o cremă.
  • După ce cartofii sunt fierți, transferați-i în cratița cu guanciale. Amestecați ușor, apoi adăugați un polonic de apă de la cartofi pentru a evita ca oul să se taie.
  • Adăugați amestecul de ou și brânză peste cartofi. Amestecați la foc mic până când sosul devine cremos și se leagă bine de cartofi.
  • Serviți carbonara cu cartofi caldă, garnisită cu un pic de pecorino romano ras, leuștean și câteva picături de ulei de măsline.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Frigărui de cartofi – Crocante la exterior, delicate la interior

Cină / Prânz

Parizer Pane – O rețetă simplă și gustoasă care trezește amintiri din copilărie

Cină / Prânz

Nu te mai saturi de această salată cu pește și cartofi – Vedeta este MACROUL

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu Piersici – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă – Tartă cu Piersici

Este o adevărată delicatesă! Nu am crezut că o prăjitură cu piersici poate fi atât…

Borș

Ciorbă de Fasole | Borș de Fasole | Rețete cu Fasole | Rețeta Ciorbă de Fasole Boabe

Rețete pentru Iarnă

Picăreală – Cea mai Intensă Rețetă de Salată Picantă

Borș

Ciorbă de văcuță cu dres de smântână – Deliciu clasic reinterpretat

Cină / Prânz

Pui cu Legume la Tigaie și Sos de Smântână

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.