Cartofi copți de 2 ori, Cu bacon, ceapă și brânză
Recipe by CristinaSub titlul “Cartofi copți de 2 ori, Cu bacon, ceapă și brânză“, pregătiți-vă să vă lăsați cuceriti de o explozie de arome și texturi care vă vor încânta papilele gustative. Imaginează-ți cartofi bine copți, atât de fragezi pe interior încât se topesc în gură, cu o crustă crocantă pe exterior, îmbogățiți cu bucățele savuroase de bacon crocant, ceapă caramelizată și, bineînțeles, acoperiți generos cu brânză topită și aurie. Sună tentant, nu-i așa?
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
6 6 cartofi mari
4 4 linguri ulei de măsline
200 g 200 bacon
1 1 ceapă medie
1 1 vârf linguriță sare
5 5 căței de usturoi
100 ml 100 vin
120-150 g 120-150 cremă de brânză
120-150 g 120-150 brânză cheddar
pătrunjel și mărar
Directions
- Alege cartofi mai groși, mai mari și spală-i bine pentru a îndepărta orice urmă de murdărie.
- Coace cartofii la 180 de grade Celsius, cu cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ o oră, sau până când sunt moi la atingere.
- Într-o tigaie, încinge 4 linguri de ulei de măsline și prăjește 200 de grame de bacon tăiat în felii sau cuburi, până când începe să se rumenească.
- Adaugă o ceapă medie tocată și un pic de sare. Amestecă și lasă să se călească până când ceapa devine translucidă.
- Adaugă 5 căței de usturoi zdrobiți și continuă să amesteci.
- Toarnă 100 ml de vin și lasă să se evaporare alcoolul, extrăgând totodată aromele caramelizate de pe fundul tigăii.
- Transferă amestecul obținut într-un bol separat.
- După ce s-au copt, taie cartofii pe jumătate și scoate o parte din miez, lăsând un strat subțire pe margini.
- Într-un bol mare, amestecă miezul de cartof cu baconul și ceapa pregătite anterior, adăugând 120-150 de grame de cremă de brânză, 150 de grame de brânză cheddar (păstrând o parte pentru topping), două ouă întregi și pătrunjel și mărar proaspăt tocat.
- Umple cojile de cartof cu acest amestec.
- Presară restul de brânză cheddar deasupra cartofilor umpluți și coace-i din nou la 180 de grade Celsius, folosind funcția de grill a cuptorului, timp de 10-15 minute sau până când brânza de deasupra se topește și capătă o culoare aurie.
- Servește cartofii fierbinți, bucurându-te de combinația bogată de arome și texturi.