• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cartofi înăbușiți cu ceapă la cuptor – O rețetă ALTFEL
Cină / Prânz

Cartofi înăbușiți cu ceapă la cuptor – O rețetă ALTFEL

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cartofi înăbușiți cu ceapă la cuptor - O rețetă ALTFEL

Cartofi înăbușiți cu ceapă la cuptor – O rețetă ALTFEL

Recipe by vk


Cartofii înăbușiți cu ceapă la cuptor reprezintă o reinterpretare creativă a clasicelor preparate cu cartofi, aducând în prim-plan simplitatea ingredientelor transformate într-un fel de mâncare cu adevărat excepțional. Această rețetă “altfel” combină dulceața cepei caramelizate cu textura moale și confortantă a cartofilor înăbușiți, creând un contrast de arome și texturi care încântă simțurile.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1.2 kg 1.2 cartofi

  • 4 4 cepe mari

  • 200 g 200 unt

  • 500 ml 500 supă de pui/vită/legume sau apă

  • 30 ml 30 ulei

  • 4-5 g 4-5 sare

  • 1/2 1/2 linguriță piper

Directions

  • Într-o tigaie largă, încălziți uleiul și adăugați ceapa tăiată fideluță. Adăugați sarea pentru a ajuta ceapa să lase apa și să caramelizeze ușor. Lăsați ceapa să se gătească până devine translucidă și începe să capete o culoare aurie.
  • Folosind o mandolină sau un cuțit, tăiați cartofii în felii subțiri de aproximativ 1-2 milimetri grosime.
  • Într-o tigaie de fontă sau o tigaie potrivită pentru cuptor, așezați un strat de felii de cartofi.
  • Distribuiți uniform o parte din ceapa caramelizată peste cartofi.
  • Condimentați cu sare și piper, adăugați câteva bucățele de unt și repetați straturile până când epuizați ingredientele, finalizând cu un strat de cartofi.
  • Turnați supa de pui (sau apa) peste straturile de cartofi și ceapă astfel încât să fie aproape acoperiți.
  • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Acoperiți tigaia cu un capac sau folie de aluminiu și coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 1 oră și 40 de minute, sau până când cartofii sunt fragezi și supa a fost absorbită. Îndepărtați capacul în ultimele minute pentru a permite cartofilor de la suprafață să devină crocanți.
  • Serviți cartofii fierți în supă de pui cu ceapă fierbinte, garnisiți cu pătrunjel proaspăt dacă doriți. Acompaniați cu mămăliguță, murături și, dacă preferați, cu carne prăjită la tigaie pentru o masă completă și delicioasă.

Recipe Video

Related Posts

Rețetă de dietă – Mic Dejun La Cuptor cu ouă și legume – Sănătos și Delicios

iunie 16, 2025

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Ficăței în bacon la cuptor

Post

Cele mai pufoase Turte de cartofi – Rețetă DE POST 

Cină / Prânz

Semiprepartul special al familiei – Ceafă de purcel, fără timp pierdut 

Prăjituri / Dulciuri

Chec Pufos cu Portocale – Cu doar două Portocale, faci un desert simplu și rapid 

Prăjituri / Dulciuri

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

Cină / Prânz

Mâncare ca la Bunica – Tocăniță cu Ceapă și Pulpe de Pui

Cină / Prânz

Covridog făcut acasă – Arată-mi un copil care nu iubește covridogii – Uită-te aici ce bine arată

Dacă ți-e poftă de ceva savuros și diferit, uită de hot dog și îndrăznește să…

Prăjituri / Dulciuri

Salam de Biscuiți NOBIL – Desert SIMPLU și RAPID, fără COACERE

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.