• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică
Cină / Prânz

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Mâncărică de Cartofi cu Pui

Mâncărică de Cartofi cu Pui

Recipe by vk

Astăzi pregătim o mâncărică simplă și gustoasă: cartofi cu piept de pui!

Fraged, sățios și aromat, acest fel clasic combină puiul cu un sos de ceapă, usturoi și roșii. Perfect pentru prânz sau cină, servit cu murături, ardei iute sau o salată de sezon.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 1,2 kg 1,2 cartofi

  • 650 g 650 piept de pui

  • 3-4 3-4 cepe medii

  • 1 1 căciulie usturoi

  • 3-4 3-4 morcovi mici

  • 3 3 ardei kapia

  • 1 1 ardei iute

  • 450 ml 450 suc de roșii

  • 200 g 200 ajvar

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 1 1 lingură bună pastă de tomate

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • 60 ml 60 ulei

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 4-5 g 4-5 sare

  • 700 ml 700 apă

Directions

  • Tăiem pieptul de pui în cubulețe potrivite și îl rumenim în ulei, într-o cratiță grea.
  • Când carnea s-a colorat, adăugăm ceapa și usturoiul tăiate mărunt și le sotăm fără sare, pentru a le carameliza ușor.
  • Adăugăm ardeii și morcovii tăiați în bucăți rustice. După 2–3 minute, punem sarea, piperul și boiaua, apoi pasta de roșii.
  • Când aceasta s-a caramelizat ușor, adăugăm sosul picant (dacă folosim) și sucul de roșii, amestecând energic pentru a desprinde fondul de pe fundul cratiței.
  • Adăugăm cartofii tăiați cuburi de ~1,5 cm, apoi completăm cu apă cât să-i acopere.
  • Tocăm codițele de pătrunjel și le adăugăm în cratiță. Fierbem la foc mic 50–60 de minute, cu capacul ușor întredeschis, până cartofii sunt complet pătrunși.
  • La final, oprim focul și adăugăm frunzele de pătrunjel tocate. Lăsăm tocănița să se odihnească 5–10 minute înainte de servire.

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Brioșe Pufoase cu Vanilie și Ciocolată

Prăjituri / Dulciuri

Babka cu aluat filo – Desertul care va cuceri toate gusturile

Cină / Prânz

Varză a la Cluj – Gustoasă și savuroasă – Sarmale împrăștiate, la cuptor

Dacă e să vorbim de bunătăți tradiționale, varza a la Cluj e printre ele. Dar…

Ovo-Lacto-Vegetarian

Sos Tzatziki | Sos Grecesc de Iaurt cu Castraveți

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu mac, inspirată de rețeta tradițională a turtei cu julfă – Este exact ceea ce cauți

Post

Compot de Prune Uscate și Afumate

Cină / Prânz

Plăcintă cu brânză în foi de filo – Combinația perfectă între aluatul filo crocant și crema fină de brânză te va cuceri din prima îmbucătură

Cină / Prânz

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.