Cea mai Bună Carne în Untura la Garniță – Carne de Porc și Carnați la Garniță
Recipe by CristinaAceastă carne în untură se poate păstra foarte bine și la borcan, mai exact carne în untură la borcan, dar și în recipiete mai mari.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
Cârnați de porc
Carne de porc ce a stat la sare o noapte (15 g de sare la kg de carne), afumată sau neafumată
Grăsime de porc
Slănină de porc
Directions
- Într-un ceaun mare, pune grăsimea de purcel.
- Adaugă slănina tăiată cubulețe.
- Lasă grăsimea să se topească la foc moderat pentru aproximativ 10 minute.
- Tăiați carnea de purcel în bucăți mari și adăugați-o în ceaun.
- Ajustați focul la minim și lăsați carnea să gătească pentru 3-4 ore.
- După ce carnea a gătit timp de 3 ore și jumătate, adaugă cârnații în ceaun.
- Continuați gătitul la foc mic pentru încă 1-1,5 ore.
- Îndepărtează periodic spuma care se formează pe suprafața grăsimii cu o lingură sau o spumieră.
- (Opțional) Pentru carne cu miros specific, adaugă 3-4 cartofi întregi în grăsime pentru a absorbi mirosul.
- Pentru mai multă aromă, poți adăuga ceapă și/sau usturoi în grăsime.
- După ce carnea și cârnații sunt gătiți, oprește focul.
- Transferă carnea și cârnații într-o garniță (recipient special).
- Strecoară grăsimea peste carne în garniță, având grijă să elimini impuritățile.
- Acoperă garnița și păstrează-o într-un loc răcoros pentru conservare.