• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cea mai bună Grăsime de Gătit, Untură de Porc la Borcan pentru Prăjituri
Rețete pentru Iarnă

Cea mai bună Grăsime de Gătit, Untură de Porc la Borcan pentru Prăjituri

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cea mai bună Grăsime de Gătit, Untură de Porc la Borcan pentru Prăjituri

Cea mai bună Grăsime de Gătit, Untură de Porc la Borcan pentru Prăjituri

Recipe by vk

Untura de porc la borcan este cea mai bună grăsime de gătit pentru prăjituri. Nu există nicio îndoială: este cea mai sănătoasă grăsime de gătit și este perfectă pentru prăjituri de sărbători.
Această grăsime de gătit, această untură curată făcută din grăsime pură, este cea mai bună pentru gătit.
Putem să o numim chiar ‘Untură de panificație’, care se obține din grăsimea atașată rinichilor și abdomenului porcului. Este folosită în aluaturile de patiserie și crustele de plăcintă, să nu mai vorbim de aluaturile fragede, utilizate în cofetărie și nu numai.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • grăsime de porc, mai bine zis grăsimea atașată rinichilor și abdomenului porcului

Directions

  • Taie grăsimea de porc în cubulețe mici. Această grăsime este de obicei albă, cu o tentă rozalie ușoară.
  • Pune cubulețele de grăsime într-o oală mare.
  • Pune oala la foc mic și lasă grăsimea să se topească lent, fără să arzi, pentru a obține untură curată și albă. Procesul durează aproximativ trei ore.
  • După ce untura s-a topit complet, vei observa jumări (bucăți mici de grăsime rămase) care plutesc în untură. Acestea pot fi separate și folosite în alte preparate sau consumate ca atare.
  • Lasă untura să se tempereze puțin, apoi toarn-o în borcane de sticlă, având grijă să pui borcanele pe o suprafață metalică pentru a evita crăparea acestora din cauza diferenței de temperatură.

Recipe Video

Related Posts

Cireșată – Lichior aromat, echilibrat și delicios

mai 28, 2025

Cornată – Lichior fin cu gust aparte, preferatul doamnelor

mai 28, 2025

Nucata – Lichiorul din nuci verzi cu multiple beneficii

mai 28, 2025

Salată de cartofi cu pește – Nu vei mai mânca salate fără pește dacă vei încerca această rețetă

ianuarie 23, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Ovo-Lacto-Vegetarian

Cașcaval de Casă, cu doar DOUĂ INGREDIENTE – [CAȘ OPĂRIT] 

Prăjituri / Dulciuri

Cozonaco-Pască – Dulce cu aluat de cozonac și umplutură de Pască

Cozonaco-Pască este o combinație rafinată între două dintre cele mai iubite deserturi pascale: cozonacul și…

Cină / Prânz

Pui la Cuptor | Pui pe sticlă | Pui la cuptor cu unt aromatizat | Friptură de pui

Cină / Prânz

Salată de CURCAN, mai bună decât Salata BOEUF

Cină / Prânz

Pui cu legume în stil asiatic – Cum să gătești ceva gustos și sănătos acasă

Cină / Prânz

Cuib de paste cu carne – Un gust care te va cuceri

Cină / Prânz

Delicii crunchy cu ciuperci pleurotus: rețetă simplă pentru o gustare super

Post

Tradiționala Rețetă Românească de COLIVĂ 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.