• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cea mai Delicioasă Rețetă de ȘUNCULIȚĂ LA BAIȚ USCAT – Cum se Păstrează Slănina
Sărbători de Iarnă

Cea mai Delicioasă Rețetă de ȘUNCULIȚĂ LA BAIȚ USCAT – Cum se Păstrează Slănina

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cea mai Delicioasă Rețetă de ȘUNCULIȚĂ LA BAIȚ USCAT - Cum se Păstrează Slănina

Cea mai Delicioasă Rețetă de ȘUNCULIȚĂ LA BAIȚ USCAT – Cum se Păstrează Slănina

Recipe by vk

Această rețetă prezintă procesul de pregătire a slăninei pentru afumat, o metodă tradițională de conservare și aromatizare a cărnii de porc.

Print

Ingredients

  • Slănină de porc (11 kg în această rețetă)

  • 20 g 20 sare grunjoasă neiodată pentru fiecare kg de slănină (pentru cele 11 kg de șuncă am folosit 220 g)

  • 10-12 10-12 frunzulițe de dafin

  • 15 g 15 de cimbru uscat

  • 4 4 căciulii de usturoi, tocat la cuțit

  • 15-20 g 15-20 piper boabe

  • 2 L 2 vin roșu cu care se va clăti slănina după perioada de condimentare

Directions

  • Întindeți slănina și presărați amestecul de condimente, asigurându-vă că fiecare bucățică este bine acoperită.
  • Puneți slănina condimentată într-o cutie și lăsați-o la frigider pentru două săptămâni. Întoarceți bucățile din când în când.
  • După maturare, spălați fiecare bucățică de slănină cu vin pentru a îndepărta excesul de condimente și a împrumuta aroma vinului.
  • Tăiați bucăți potrivite de slănină, faceți o incizie și legați-le cu ață de măcelar.
  • Atârnați slănina pentru a se zvânta pentru două săptămâni, apoi afumați-o timp de o zi.
  • Pentru a conserva slănina, puteți folosi congelatorul sau împachetați-o în hârtie de copt cu sare grunjoasă și depozitați-o într-un loc răcoros și uscat.

Recipe Video

Related Posts

Salată de cartofi cu pește – Nu vei mai mânca salate fără pește dacă vei încerca această rețetă

ianuarie 23, 2025

Kaiser fiert în coji de ceapă – Fără efort, cu multă aromă

ianuarie 23, 2025

Cârnați de casă – Rețeta mea secretă – Simplu de preparat și plini de savoare

ianuarie 16, 2025

O altfel de friptură – Ruladă de purcel cu mirodenii, o capodoperă culinară

ianuarie 16, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Salată Cubuleț – Rețetă ușoară, delicioasă și plină de vitamine

Pregătirea acestei salate este un adevărat spectacol culinar! Secretul acestei salate stă în alegerea celor…

Cină / Prânz

Mâncărică de ardei cu aripioare – Ingrediente simple transformate într-o capodoperă culinară

Cină / Prânz

Varză de Bruxelles cu piept de pui și legume – O masă completă, sănătoasă și simplă

Sărbători de Iarnă

Sărbători cu Sănătate și Echilibru! Cârnați afumați de vită și porc Mangalița

Prăjituri / Dulciuri

Savurați diminețile cu delicioșii Cantuccini pentru o cafea perfectă! 

Post

Mucenici prăjiți – O rețetă inedită, crocantă la exterior și fragedă la interior – SFINȚIȘORI de POST

Cină / Prânz

Friptură de Porc cu Sos de Roșii – Cartofi la Cuptor cu Ceafă de Porc

Pentru această ceafă de porc preparată la cuptor, am folosit ingrediente simple și accesibile, pe…

Cină / Prânz

Carbonara Facută în Casă | Rețetă Paste Carbonara | Spaghete Carbonara Cremoase

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.