Cea mai Delicioasă Rețetă de ȘUNCULIȚĂ LA BAIȚ USCAT – Cum se Păstrează Slănina
Recipe by CristinaAceastă rețetă prezintă procesul de pregătire a slăninei pentru afumat, o metodă tradițională de conservare și aromatizare a cărnii de porc.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
Slănină de porc (11 kg în această rețetă)
20 g 20 sare grunjoasă neiodată pentru fiecare kg de slănină (pentru cele 11 kg de șuncă am folosit 220 g)
10-12 10-12 frunzulițe de dafin
15 g 15 de cimbru uscat
4 4 căciulii de usturoi, tocat la cuțit
15-20 g 15-20 piper boabe
2 L 2 vin roșu cu care se va clăti slănina după perioada de condimentare
Directions
- Întindeți slănina și presărați amestecul de condimente, asigurându-vă că fiecare bucățică este bine acoperită.
- Puneți slănina condimentată într-o cutie și lăsați-o la frigider pentru două săptămâni. Întoarceți bucățile din când în când.
- După maturare, spălați fiecare bucățică de slănină cu vin pentru a îndepărta excesul de condimente și a împrumuta aroma vinului.
- Tăiați bucăți potrivite de slănină, faceți o incizie și legați-le cu ață de măcelar.
- Atârnați slănina pentru a se zvânta pentru două săptămâni, apoi afumați-o timp de o zi.
- Pentru a conserva slănina, puteți folosi congelatorul sau împachetați-o în hârtie de copt cu sare grunjoasă și depozitați-o într-un loc răcoros și uscat.