
Cea mai Fină Ruladă cu căpșuni fără coacere – Desert rapid de vară
Recipe by vkAceastă ruladă este nu doar rapidă și simplu de făcut, dar și incredibil de savuroasă, combinând prospețimea căpșunilor cu finețea cremei de mascarpone. Un desert fin, răcoritor și extraordinar de gustos, perfect pentru vară.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
- Ingrediente:
500 g 500 căpșuni
2 2 linguri zeamă de lămâie
1 1 pachet pișcoturi
200 ml 200 lapte
1 1 fiolă esență de vanilie
dulceață de zmeură
- Pentru cremă:
500 g 500 smântână grasă
100 g 100 zahăr
250 g 250 mascarpone
Directions
- Spală și curăță 500 g de căpșuni, îndepărtând codițele.
- Taie căpșunile în cubulețe și stropește-le cu două linguri de zeamă de lămâie pentru a le păstra culoarea și aroma.
- Într-un bol, mixează 500 g de smântână fermentată cu 100 g de zahăr tos până devine aerată.
- Adaugă 250 g de mascarpone și încorporează-l cu mixerul până obții o cremă fină.
- Așază o folie alimentară pe masă (aprox. 60 cm lungime).
- Întinde un strat uniform de căpșuni tăiate peste folie.
- Înmoaie rapid pișcoturile în lapte cu vanilie, apoi unge-le cu dulceață de zmeură și așază-le peste căpșuni.
- Întinde uniform crema de mascarpone peste pișcoturi.
- Rulează totul cu grijă, folosind folia alimentară pentru a forma un cilindru compact.
- Strânge bine capetele și pune rulada la congelator pentru aproximativ 1 oră, pentru a se stabiliza.
- Scoate rulada din congelator, îndepărtează folia și taie-o în felii.