• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cea mai GUSTOASĂ mâncare de POST – Mâncare de Ciuperci cu Legume – SARAMURĂ
Cină / Prânz

Cea mai GUSTOASĂ mâncare de POST – Mâncare de Ciuperci cu Legume – SARAMURĂ

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cea mai GUSTOASĂ mâncare de POST - Mâncare de Ciuperci cu Legume - SARAMURĂ

Cea mai GUSTOASĂ mâncare de POST – Mâncare de Ciuperci cu Legume – SARAMURĂ

Recipe by vk
Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 ciuperci pleurotus

  • 500 g 500 roșii proaspete

  • 2 2 cepe mari

  • 1-2 1-2 căciulii de usturoi

  • 10-15 ml 10-15 ulei de măsline

  • 1/4 1/4 linguriță piper măcinat

  • 1/4 1/4 linguriță sare

  • 3 3 ardei iuți, cu sau fără semințe

  • 3-4 3-4 ardei grași verzi

  • 3-4 3-4 ardei Kapia, sau ardei grași roșii

  • 2 2 legături pătrunjel proaspăt

  • 1 1 legătură mărar proaspăt

  • 1 1 linguriță boabe de piper, sau după gust

  • 1 1 linguriță de sare, sau după gust, dacă este nevoie

  • 15-20 ml 15-20 oțet, sau după gust

  • 3-4 3-4 frunzulițe de dafin

  • 750-1000 ml 750-1000 apă

Directions

  • Așează roșiile, usturoiul și ceapa într-o tavă, stropindu-le cu ulei de măsline, piper și sare.
  • Coace-le în cuptor la 200 de grade Celsius până se rumenesc.
  • Pregătește ardeii pe foc, coacându-i până devin negri, apoi acoperă-i cu o farfurie pentru a-i curăța mai ușor.
  • Aplatizează ciupercile pleurotus cu un făcăleț, apoi prăjește-le într-o tigaie pe pat de sare până se deshidratează și se rumenesc.
  • Într-o cratiță mare, adaugă roșiile, ceapa, usturoiul copt și ardeii curățați.
  • Adaugă 500 ml apă, frunzele de dafin, piperul boabe și oțetul.
  • Adaugă ciupercile pregătite și lasă totul să fiarbă pentru aproximativ 15-20 de minute la foc moderat.
  • Adaugă pătrunjelul și mărarul tocate fin.
  • Servește saramura caldă alături de mămăliguță moale.

Recipe Video

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Rețete pentru Iarnă

Dulceață de Prune cu Portocală – Cum se face Marmelada de prune

Dulceața de prune cu portocală, o combinație neașteptată și delicioasă! Această asociație culinară extraordinară oferă…

Prăjituri / Dulciuri

Gomboți – Găluște cu prune – Cea mai frumoasă amintire a copilăriei

Salate

Salată de cartofi cu pește – Nu vei mai mânca salate fără pește dacă vei încerca această rețetă

Cină / Prânz

Pizza țărănească pe bune – Pizza pe blat de mămăligă cu cârnați afumați

Rețete pentru Iarnă

Ardei Iute la Oțet – O rețetă nemaipomenită, foarte gustoasă

Cină / Prânz

Pastramă de Oaie la Cuptor cu Vin, o Friptură de Miel / Oaie pe Cinste

Post

Cele mai pufoase Turte de cartofi – Rețetă DE POST 

Rețete de slăbit

Salată de Broccoli | Rețetă de Slăbit | Rețete cu Broccoli 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.