![[CEA MAI REUȘITĂ] Ciorbă de Miel Pentru Masa de Paște](https://ed8x7xgerv7.exactdn.com/wp-content/uploads/2024/03/maxresdefault-2-3.jpg?strip=all&lossy=1&resize=530%2C530&ssl=1)
[CEA MAI REUȘITĂ] Ciorbă de Miel Pentru Masa de Paște
Recipe by vkSavurați esența sărbătorilor pascale cu Ciorba de Miel, o rețetă tradițională reinterpretată pentru a deveni vedeta mesei de Paște, garantând o experiență gustativă memorabilă.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
- Pentru supa de carne de miel:
1.5-2 kg 1.5-2 carne și oase de miel
4 l 4 apă rece
1 1 morcov mare
1 1 pătrunjel rădăcină
1/2 1/2 țelină medie
2 2 cepe medii
1 1 lingură sare
1 1 lingură rasă piper boabe
1 1 vârf de ardei iute
- Pentru ciorba de miel (6 litri de ciorbă):
Carnea fiartă
3-3,5 l 3-3,5 supă de carne de miel
150-200 g 150-200 morcov, tăiat în cubulețe
100-150 g 100-150 țelină, tăiată în cubulețe
100-150 g 100-150 pătrunjel rădăcină, tăiat în cubulețe
2 2 cepe tocate mărunt
1 1 legătură (5-6 fire) usturoi proaspăt
1 1 legătură ceapă verde (5-6 fire)
1 1 legătură mărar proaspăt
1 1 legătură pătrunjel proaspăt
2-3 2-3 legături leuștean proaspăt
300 ml 300 suc de roșii, sau o lingură de pastă de tomate
300 g 300 smântână grasă
1 1 ardei Kapia, sau ardei gras roșu
50 ml 50 oțet de mere, sau după gust
2 2 ouă întregi
sare și piper dupa gust
15-20 ml 15-20 ulei fl. soarelui
Directions
- Carnea și legumele sunt puse într-o oală cu apă și condimentate cu piper, ardei iute, și sare, apoi fierte la foc mic timp de 3 ore până când carnea devine foarte fragedă.
- Se sotează ceapă, morcov, țelină, și pătrunjel rădăcină în ulei împreună cu un pic de sare, apoi se adaugă sucul de roșii pentru a intensifica aromele.
- Se amestecă smântâna grasă cu ouăle întregi și oțetul de mere, apoi se încălzește treptat amestecul cu zeamă fierbinte din oală pentru a evita coagularea ouălor.
- Supa clarificată este amestecată cu legumele sotate, iar apoi se adaugă carnea fiartă și se lasă să fiarbă împreună pentru a se omogeniza aromele.
- Se adaugă ardeiul capia și verdeața tocată, se lasă să fiarbă încă 10-15 minute, după care se încorporează dresul pregătit, ajustându-se gustul cu sare, piper, și oțet după nevoie.
- Ciorba se servește caldă, decorată cu leuștean proaspăt și, opțional, cu un strop de smântână.