• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » [CEA MAI REUȘITĂ] Ciorbă de Miel Pentru Masa de Paște
Ciorbă / Supă / Borș

[CEA MAI REUȘITĂ] Ciorbă de Miel Pentru Masa de Paște

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
[CEA MAI REUȘITĂ] Ciorbă de Miel Pentru Masa de Paște

[CEA MAI REUȘITĂ] Ciorbă de Miel Pentru Masa de Paște

Recipe by vk

Savurați esența sărbătorilor pascale cu Ciorba de Miel, o rețetă tradițională reinterpretată pentru a deveni vedeta mesei de Paște, garantând o experiență gustativă memorabilă.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru supa de carne de miel:
  • 1.5-2 kg 1.5-2 carne și oase de miel

  • 4 l 4 apă rece

  • 1 1 morcov mare

  • 1 1 pătrunjel rădăcină

  • 1/2 1/2 țelină medie

  • 2 2 cepe medii

  • 1 1 lingură sare

  • 1 1 lingură rasă piper boabe

  • 1 1 vârf de ardei iute

  • Pentru ciorba de miel (6 litri de ciorbă):
  • Carnea fiartă

  • 3-3,5 l 3-3,5 supă de carne de miel

  • 150-200 g 150-200 morcov, tăiat în cubulețe

  • 100-150 g 100-150 țelină, tăiată în cubulețe

  • 100-150 g 100-150 pătrunjel rădăcină, tăiat în cubulețe

  • 2 2 cepe tocate mărunt

  • 1 1 legătură (5-6 fire) usturoi proaspăt

  • 1 1 legătură ceapă verde (5-6 fire)

  • 1 1 legătură mărar proaspăt

  • 1 1 legătură pătrunjel proaspăt

  • 2-3 2-3 legături leuștean proaspăt

  • 300 ml 300 suc de roșii, sau o lingură de pastă de tomate

  • 300 g 300 smântână grasă

  • 1 1 ardei Kapia, sau ardei gras roșu

  • 50 ml 50 oțet de mere, sau după gust

  • 2 2 ouă întregi

  • sare și piper dupa gust

  • 15-20 ml 15-20 ulei fl. soarelui

Directions

  • Carnea și legumele sunt puse într-o oală cu apă și condimentate cu piper, ardei iute, și sare, apoi fierte la foc mic timp de 3 ore până când carnea devine foarte fragedă.
  • Se sotează ceapă, morcov, țelină, și pătrunjel rădăcină în ulei împreună cu un pic de sare, apoi se adaugă sucul de roșii pentru a intensifica aromele.
  • Se amestecă smântâna grasă cu ouăle întregi și oțetul de mere, apoi se încălzește treptat amestecul cu zeamă fierbinte din oală pentru a evita coagularea ouălor.
  • Supa clarificată este amestecată cu legumele sotate, iar apoi se adaugă carnea fiartă și se lasă să fiarbă împreună pentru a se omogeniza aromele.
  • Se adaugă ardeiul capia și verdeața tocată, se lasă să fiarbă încă 10-15 minute, după care se încorporează dresul pregătit, ajustându-se gustul cu sare, piper, și oțet după nevoie.
  • Ciorba se servește caldă, decorată cu leuștean proaspăt și, opțional, cu un strop de smântână.

Recipe Video

Related Posts

Friptură de Miel ca Niciodată – Rețetă Simplă cu Marinadă Unică 

aprilie 22, 2025

Vrei O Pască Ușoară Și Rapidă? Încearcă Varianta Fără Aluat – Pască cu brânză

aprilie 17, 2025

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Umplutura Transformată în Pască fără aluat – Rețetă de pască rapidă fără aluat – Pască cu smântână

aprilie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Varză coaptă cu ceafă de porc – Bate tot ce știi la gust

Pâine / Covrigi

4 TIPURI DE PÂINE DE CASĂ | CUM SE FACE PÂINEA PAS CU PAS | REȚETĂ PÂINE 

Cină / Prânz

Tigaie picantă cu pui și legume –  Arome care te vor face să transpiri

Cină / Prânz

 Caras cu ceapă în ulei pe pat de mămăligă și mujdei

Salate

Salată de ceapă roșie – Perfectă pentru Cotletul de berbecuț (și nu numai)

Secretul acestei salate stă în echilibrul perfect între dulceața cepei roșii și gustul puternic al…

Post

Rețetă de maioneză de post, din avocado – Rețetă Vegană

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură cu mere rapidă și super delicioasă

Astăzi am pregătit pentru voi o rețetă secretă pe care cu siguranță nu v-ați gândit…

Cină / Prânz

Rață pe Varză – Cum să faci o RAȚĂ SUCULENTĂ la cuptor

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.