Cea mai Simplă și [CREMOASĂ] Rețetă de Paste – CACIO e PEPE
Recipe by CristinaAceste paste CACIO e PEPE, sunt geniale. Cremozitatea sosului e de zile mari. Reteta de paste fara ulei, e atat de gustoasa incat vei uimi pe toata lumea. Aceste paste cu piper si pecorino romano, un fel de branza de oi maturata italieneasca duce totul la alt nivel. Gustul acestei retete de paste este atat de fin, atat de aromat incat vei dori mereu sa mananci paste, facute in acest fel.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 paste
130-150 g 130-150 Pecorino Romano
1 1 lingură rasă de piper boabe
1.5-2 l 1.5-2 apă la fiert
Directions
- Într-o oală cu gura largă, pune apa să fiarbă. Adaugă o lingură rasă de sare după ce apa începe să fiarbă.
- Adaugă 500 de grame de paste în apa fierbinte și amestecă în primul minut pentru a preveni lipirea. Fierbe pastele aproximativ 8 minute, până când sunt al dente.
- Într-o tigaie separată, prăjește ușor boabele de piper pentru a deschide aromele. După prăjire, transferă piperul într-un mojar și strivește-l ușor, fără să-l mărunțești complet.
- Transferă piperul mărunțit într-o cratiță. Adaugă aproximativ 200 ml de apă în care au fiert pastele. Lasă amestecul să fiarbă până se formează un sos.
- Adaugă pastele al dente în sos și amestecă bine. Dacă e necesar, adaugă încă 100 ml de apă de la paste pentru cremozitate.
- În ultimul minut de gătire, adaugă brânza Pecorino Romano rasă (aproximativ 120 de grame) și mai adaugă puțină apă de la paste pentru a atinge consistența dorită.
- Oprește focul și lasă preparatul să se odihnească pentru câteva secunde. Servește pastele imediat, adăugând, dacă dorești, parmezan ras și piper proaspăt măcinat deasupra.