Cea mai Simplă și Ușoară Rețetă Chinezească, Mâncare Chinezească cu Orez Creveți și Legume
Recipe by CristinaAceastă rețetă combină aromele asiatice cu prospețimea ingredientelor, creând un preparat echilibrat și delicios. Savurați-l ca o masă principală sau ca parte dintr-un festin asiatic mai mare. Poftă bună!
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
375 ml 375 apă rece
250 g 250 orez
7 7 căței de usturoi
10 g 10 ghimbir
1 1 ardei iute fără semințe
3 3 fire de ceapă verde
1 1 ceapă roșie medie/mare
1 1 legătură de pătrunjel verde
30-40 ml 30-40 ulei fl soarelui, pentru gatit orezul cu ouăle + 30-40 ml ulei fl. soarelui, pentru restul de ingrediente
3 3 ouă (la 6-8 persoane)
250 g 250 mix de legume (fasole verde, porumb, morcov, ardei gras roșu/verde, măzăre)
350 g 350 de creveți congelați/curățați
20 ml 20 sos de soia
20 ml 20 sos de stridii
1/2 1/2 linguriță piper Sishuan proaspăt râșnit, sau piper normal
1 1 linguriță de sare, sau după gust
Directions
- Amestecați orezul cu apa într-o oală și acoperiți cu hârtie de copt. Fierbeți la foc mediu pentru 9-10 minute.
- Încingeți un wok și adăugați ouăle, prăjiți-le și apoi adăugați orezul peste, amestecând bine.
- În wok, încingeți uleiul și adăugați usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, ceapa verde și legumele mix. Sătați pentru 2 minute.
- Adăugați creveții și prăjiți până devin roz.
- Adăugați sosul de stridii și sosul de soia, amestecând bine.
- Adăugați piperul Sichuan și sarea, ajustând gustul după preferințe.
- Opriți focul și adăugați pătrunjelul verde tocat și codițele de ceapă.
- Serviți creveții cu orez și legume fierbinți.