• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cel mai bun BORȘ – CIORBĂ de PERIȘOARE – Mâncare de post Ușoară și Rapidă
Borș

Cel mai bun BORȘ – CIORBĂ de PERIȘOARE – Mâncare de post Ușoară și Rapidă

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cel mai bun BORȘ - CIORBĂ de PERIȘOARE - Mâncare de post Ușoară și Rapidă

Cel mai bun BORȘ – CIORBĂ de PERIȘOARE – Mâncare de post Ușoară și Rapidă

Recipe by vk

Cel mai bun borș, o ciorbă de perișoare de post, este o mâncare ușoară și rapid de pregătit. O rețetă fără carne, ouă sau grăsime animală, perfectă pentru dieta vegană, ideală pentru cei care au poftă de ceva special.
Gustul unic al acestei rețete vine de la ingredientele tradiționale, folosite de pe vremea când postul era respectat cu strictețe, nu doar pentru o săptămână.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Ingrediente borș, ciorbă de perișoare de post:
  • cepe medii/mari tocate mărunt

  • 50 50 ulei măsline, sau floarea-soarelui

  • 100 100 țelină

  • 100 100 pătrunjel rădăcină

  • 100 100 morcov

  • ardei kapia, tocat cubulețe

  • ardei gras, tocat cubulețe

  • legături pătrunjel

  • legături mărar

  • 400 ml 400 suc de roșii

  • linguri pastă de tomate

  • lingură rasă de sare, sau după gust

  • piper după gust

  • 500 ml 500 borș acru

  • crenguțe de cimbru uscat

  • litri apă

  • opțional 2-3 linguri de zarzavat;

  • Ingrediente pentru perișoare de post:
  • 50 g 50 orez

  • ceapă dată pe răzătoarea mică, apoi stoarsă de excesul de apă

  • 200 g 200 ciuperci champignon mărunțite la cuțit, ori în blender

  • 50-100 50-100 griș, în funcție de cât de apoase sunt ciupercile

  • linguriță de sare

  • linguriță piper, sau după gust

  • 50 g 50 miez de nucă

  • puțină verdeață

  • linguriță de boia dulce

Directions

  • Încălziți 50-80 ml de ulei de măsline într-o oală și adăugați trei cepe mari tocate (aproximativ 350g).
  • Adăugați o lingură de sare peste ceapă și lăsați să se caramelizeze ușor pentru aproximativ 3 minute.
  • Adăugați 120g de țelină rădăcină și 120-130g de pătrunjel rădăcină, toate date pe răzătoarea mare, plus 100-130g de morcov tăiat la fel.
  • Lăsați legumele să se înmoaie pentru 4-5 minute.
  • Adăugați 2 linguri de pastă de tomate și amestecați bine.
  • Introduceți tulpinile verzi tocate mărunt și ardeiul gras tăiat.
  • Adăugați 2 litri de apă fierbinte și 400 ml de suc de roșii.
  • Adăugați zarzavat după rețeta bunicii (dacă aveți) și lăsați să dea în clocot timp de jumătate de oră.
  • Adăugați un ardei capia roșu și jumătate de litru de borș acru, fiert în prealabil.
  • Într-un bol, amestecați 4 linguri de orez, 200g de ciuperci mărunțite în blender, 4 linguri de nuci mărunțite, 4 linguri de griș sau făină, ceapă tocată fin și stoarsă de apă.
  • Adăugați jumătate de linguriță de piper, o linguriță de sare, câteva fire de verdeață tocată și o linguriță de boia de ardei dulce.
  • Amestecați bine compoziția.
  • Ungeți-vă mâinile cu ulei și formați perișoare din compoziție.
  • Introduceți perișoarele în ciorba care fierbe și agitați ușor oala pentru a preveni lipirea perișoarelor de fund.
  • Adăugați ardeiul capia tocat.
  • Lăsați să fiarbă până când perișoarele se ridică la suprafață și apoi coboară, ceea ce indică faptul că sunt gata.
  • Opriți focul și adăugați pătrunjel și mărar tocat proaspăt.
  • Serviți ciorba fierbinte, savurând aromele bogate și complexe ale legumelor și nucilor.

Recipe Video

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Secretele celor mai apetisante Ouă Umplute – 5 variante de decor și trucuri

Astăzi vom descoperi toate secretele celor mai apetisante Ouă Umplute! 🥚🐣 Cu 5 variante de…

Cină / Prânz

Vinete pane cu orez apetisant – O rețetă simplă, dar foarte gustoasă

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de ardei copți cu fasole și roșii – Rețetă de post

Cină / Prânz

Osso Bucco – Un deliciu românesc în stil italian

Cină / Prânz

Cea mai bună varză dulce călită – Varză Călită de Post – E fantastic de gustoasă…

Varza proaspătă gătită alături de legume, pre-tratate termic, și condimentate corespunzător, se combină armonios pentru…

Cină / Prânz

Mai bune decât Sarmalele – Turnulețe de dovlecel cu piept de pasăre

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură Rapidă fără Coacere – Îngrozitor de Gustoasă, gata în 15 minute

Cină / Prânz

Mâncare de Orez cu Fasole Roșie – Arată precum un risotto cu fasole – Fasolea, orezul și cremozitatea asta… e ceva divin

Dintre rețetele ce au la bază orezul, un loc de cinste îl ocupă și cel…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.