• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cel mai bun Fettuccine Alfredo – Aromele sunt intense, textura catifelată
Cină / Prânz

Cel mai bun Fettuccine Alfredo – Aromele sunt intense, textura catifelată

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Paste Fettuccine Alfredo

Paste Fettuccine Alfredo

Recipe by vk

Salutare, iubitori de paste! Astăzi vă invit să descoperim împreună cum să pregătiți un Fettuccine Alfredo cremos și savuros, direct în bucătăria voastră!
Vă prezint o rețetă specială în care pastele de casă, realizate din făină de grâu dur, ouă și un praf de sare, se împletesc perfect cu un sos bogat de unt și parmezan. Aromele sunt intense, iar textura catifelată vă va cuceri de la prima îmbucătură. Nu vă lăsați intimidați – e mai simplu decât credeți!

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Pentru aluat:
  • 250 g 250 făină din grâu dur

  • 2 2 ouă și un gălbenuș

  • 1 1 praf de sare

  • Pentru paste:
  • 200 g 200 parmezan

  • 150 g 150 unt

  • 2 l 2 apă la fiert

  • 1 1 lingură sare

Directions

  • Pregătirea pastelor de casă:
  • Amestecă 250 g de făină de grâu dur (sau făină obișnuită) cu 2 ouă și un gălbenuș, plus un praf de sare.
  • Frământă aluatul până devine omogen, apoi învelește-l în folie alimentară și lasă-l la rece timp de 10 minute.
  • După ce s-a relaxat aluatul, întinde-l cu mașina de făcut paste, trecându-l de mai multe ori pentru a-l subția și a obține elasticitate.
  • Taie aluatul în fettuccine (paste late) și presară-le cu făină pentru a preveni lipirea.
  • Pune o oală mare cu apă la fiert și adaugă o lingură de sare. Când apa fierbe, adaugă pastele și fierbe-le timp de 3-5 minute, până când se ridică la suprafață.
  • Prepararea sosului Alfredo:
  • Întinde 150 g de unt pe un platou mare și presară puțin piper măcinat peste unt.
  • După ce pastele au fiert, transferă-le pe platou, păstrând puțin din apa de fierbere (aproximativ jumătate de polonic).
  • Adaugă 200 g de parmezan ras peste paste și amestecă-le cu două furculițe, până când obții o textură cremoasă.
  • Dacă e necesar, adaugă puțin din apa de la paste pentru a obține o consistență mai cremoasă.
  • Aranjează pastele pe farfurie și presară deasupra încă puțin parmezan, pătrunjel și piper proaspăt măcinat.

Related Posts

Ce Faci Din Cartofi și Pui? O Mâncărică de Cartofi cu Pui Fantastică

mai 19, 2025

 Cel mai cel Pateu de pește – Nu-i chip să-i reziști

mai 13, 2025

Un Burrito? Un Kebab? O Lipie Cu Apucături Orientale!

mai 12, 2025

Pui și Leurdă – Cea mai bună Plăcintă cu pui și leurdă – Rețetă simplă

mai 6, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Salate

Salată de ardei copți cu dresing aromat la perfecție – Sigur nu ai mâncat așa până acum

Prăjituri / Dulciuri

 Cozonac Pufos cu Maia | Cozonac Bulgăresc Fraged | Cozonac Pufos și Fraged 

Cină / Prânz

Cotlet de purcel suculent și plin de arome – O metodă inovatoare și delicioasă pentru a găti cotletele de purcel

Prăjituri / Dulciuri

Gogoși Pufoase – Gogoși umplute cu ciocolată – Gogoși simple

Am preparat gogoși simple și altele umplute cu ciocolată. Sunt, fără îndoială, cele mai pufoase…

Ciorbă / Supă / Borș

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

Ovo-Lacto-Vegetarian

Cea mai SIMPLĂ Cremă de Brânză

Salate

Salată caldă de ton – O rețetă simplă, sănătoasă și gata în câteva minute

Cină / Prânz

Varză Călită cu Carne și Cârnați Afumați – Varză Călita la Cuptor

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.