
Pateu de pește
Recipe by vkAzi pregătim un pateu de hering rapid și delicios. Perfect pentru mic dejun, gustări sau platouri festive! Amesteci hering marinat sau afumat cu nuci, cremă de brânză și puțină zeamă de lămâie. Obții o pastă cremoasă, aromată și gata de întins pe pâine!
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
Ingredients
300 g 300 hering la conservă
200 g 200 cremă de brânză
100 g 100 miez de nucă
3 3 ouă fierte
3 3 roșii deshidratate
1 1 cățel de usturoi
10-15 ml 10-15 zeamă de lămâie
1 1 linguriță rasă piper
2-3 g 2-3 sare
Directions
- Mărunțim miezul de nucă într-un robot de bucătărie.
- Adăugăm roșiile uscate, usturoiul, piperul și sarea. Mixăm până obținem o compoziție uniformă.
- Adăugăm crema de brânză, ouăle fierte tăiate bucăți și heringul. Stropim cu sucul de lămâie.
- Mixăm din nou până obținem o pastă fină și omogenă. La nevoie, curățăm pereții vasului cu spatula și reluăm mixarea.
- Transferăm pateul într-un bol. Servim rece, pe pâine prăjită sau crackers.