• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Cel mai Delicios Sos de Roșii pentru Pizza – Sos pentru Pizza [DE CASĂ]
Post

Cel mai Delicios Sos de Roșii pentru Pizza – Sos pentru Pizza [DE CASĂ]

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Cel mai Delicios Sos de Roșii pentru Pizza - Sos pentru Pizza [DE CASĂ]

Cel mai Delicios Sos de Roșii pentru Pizza – Sos pentru Pizza [DE CASĂ]

Recipe by vk

Cel mai Delicios Sos de Roșii pentru Pizza – Acest sos de pizza minunat este perfect pentru a vă bucura de o pizza delicioasă de casă. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 3 kg 3 de roșii, (cele indicate sunt roșiile alungite, cu pulpa densă și fără prea multe semințe)

  • 2 2 căței mari de usturoi, pentru fiecare kg de roșii proaspete adăugate la sos

  • 1 1 crenguță bună de oregano

  • 5-6 5-6 fire de busuioc proaspăt

  • 1 1 linguriță de sare

  • 1 1 linguriță de zahăr

  • un vârf de lingurita de fulgi de ardei iute

Directions

  • Într-o oală mare, adăugați 2,5 litri de apă și așteptați să dea în clocot. Faceți o cruce mică pe partea de jos a fiecărei roșii și scufundați-le în apă clocotită pentru aproximativ 5 minute sau până când coaja începe să se desprindă.
  • Scoateți roșiile și plasați-le într-un bol cu apă rece sau gheață pentru a le răci rapid. Acest lucru va ajuta la oprirea procesului de fierbere și la ușurarea curățării cojilor.
  • După ce roșiile s-au răcit suficient, îndepărtați coaja și cotorul. Dacă există semințe, încercați să le eliminați pe cât posibil, dar nu e neapărat să le scoateți complet.
  • Puneți roșiile curățate într-o sită pentru a le scurge de excesul de apă și de zeamă.
  • Într-o cratiță sau o oală mai mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați cățeii de usturoi tăiați în bucăți mici și crenguța de oregano. Lăsați-le să se rumenească ușor timp de aproximativ 10 secunde, până când devin aromatice.
  • Adăugați roșiile în oală și amestecați-le bine cu usturoiul și oregano. Reduceți focul la minim și lăsați-le să fiarbă încet.
  • Adăugați o linguriță de sare sau ajustați cantitatea după gust. Dacă doriți, puteți adăuga și puțin ardei iute pentru un pic de căldură în sos. De asemenea, adăugați aproximativ 2-3 grame de zahăr pentru a echilibra aciditatea roșiilor.
  • Lăsați sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15-20 de minute, până când se îngroașă la consistența dorită. Continuați să amestecați periodic pentru a evita arderea sau lipirea.
  • După ce ați îndepărtat sosul de pe foc, adăugați frunzele proaspete de busuioc și amestecați-le ușor în sos pentru a elibera aromele. Lăsați sosul să se răcească complet.
  • Dacă doriți să păstrați sosul pentru mai târziu, sterilizați sticle de sticlă, adăugați busuioc în ele și umpleți-le cu sosul răcit. Închideți sticlele etanș și depozitați-le într-un loc răcoros și întunecat.

Recipe Video

Related Posts

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Pește cu Legume Gratinate la Cuptor | Doradă Prăjită cu Legume | Doradă la Tigaie

Ciorbă / Supă / Borș

Supă cremă de Linte Roșie – Gustoasă și savuroasă – Nimeni nu refuză încă o porție

Este o supă cu legume și linte roșie, fină la gust, accesibilă și absolut delicioasă.…

Prăjituri / Dulciuri

Eclere cu cremă de vanilie și ciocolată – Îmi plouă în gură numai când mă uit la ele – Eclere pas cu pas

Așadar, avem o altă rețetă triumfătoare de eclere homemade, cu ingrediente la îndemână, detaliată pas…

Cină / Prânz

Spanac la tigaie – Spanac cu ou poșat – Rețetă rapidă și foarte gustoasă

O rețetă simplă, sățioasă și, mai ales, adecvată din punct de vedere caloric pentru a…

Cină / Prânz

Fasole scăzută All In – Mâncărică de fasole – O combinație la care nu te așteptai 

Prăjituri / Dulciuri

Tartă rapidă de mere la cuptor

Cină / Prânz

Plăcintă cu brânză în foi de filo – Combinația perfectă între aluatul filo crocant și crema fină de brânză te va cuceri din prima îmbucătură

Pâine / Covrigi

Covrigi de casă cu sare – Covrigi crocanți, cu ierburi aromatice și cu semințe 

Cei mai delicioși covrigi de casă se prepară doar cu patru ingrediente esențiale. Descoperă cum…

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.