Chiftele de Cartofi [de POST] cu Ciuperci
Recipe by CristinaNu se poate concepe un post fără aceste chiftele de cartofi cu ciuperci. Sunt, fără îndoială, cele mai delicioase pârjoale de cartofi pe care le vei gusta vreodată, iar adăugarea de ciuperci le transformă într-o opțiune nemaipomenit de potrivită.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 kg 2 cartofi
50 gr 50 morcov dat pe răzătoarea mică
50 gr 50 ceapă tocată
150 gr 150 ciuperci făcute la abur/fierte sau la conservă
4 fire 4 usturoi verde
4 fire 4 ceapă verde
1 1 linguriță de piper sau după gust
2 2 linguriță de sare sau după gust
1/4 1/4 nucșoară proaspăt rasă, sau pudră
1 1 legătură de mărar verde
1 1 legătură de pătrunjel verde
150 ml 150 ulei de floarea soarelui
150 gr 150 făină/gris/amidon/semolă
Directions
- Preparare Ciuperci:
- Fierbe sau aburește ciupercile timp de 30 de minute.
- Tocă ciupercile mărunt.
- Într-o tigaie, adaugă 10-15 ml ulei și călește jumătate de ceapă tocată și un morcov mic ras.
- Adaugă sare, piper, și ciupercile tocate.
- Gătește 2-3 minute pentru a carameliza ciupercile.
- Adaugă ceapă și usturoi tocate și gătește încă 2 minute.
- Fierbe 6 cartofi, apoi rade 3 pe răzătoarea mare și 3 pe cea mică.
- Adaugă piper, sare, nucșoară, cimbru uscat, mărar și pătrunjel tocat, și ciupercile gătite.
- Amestecă bine.
- Adaugă 100-150 grame de făină la amestecul de cartofi și ciuperci.
- Formează chifteluțele, umezindu-ți mâinile cu apă rece.
- Într-o tigaie, încinge 100 ml ulei de floarea-soarelui.
- Prăjește chifteluțele 3 minute pe fiecare parte până când se formează o crustă aurie.