Chifteluțe de Dovlecei [la CUPTOR] mai ceva decât carnea
Recipe by CristinaAceastă rețetă de chiftele de dovlecel la cuptor oferă o alternativă sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru perioadele de post sau pentru cei care preferă mâncăruri vegetariene. Sper să vă placă și să vă bucurați de gustul lor!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
1 1 -1.2 kg dovlecel proaspăt
1 1 morcov mare
o ceapă mare
100 g 100 griș
100 g 100 făina de grâu
1 1 lingură de sare pentru dovlecel
1/2 1/2 linguriță piper proaspăt râșnit
5-6 5-6 căței de usturoi
1 1 legătură pătrunjel verde
1 1 legătură mărar proaspăt
10-15 ml 10-15 ulei pentru formarea chiftelelor
20 ml 20 ulei
Directions
- Îndepărtați capetele dovleceilor și dați-i prin răzătoare (jumătate pe răzătoarea mare, jumătate pe cea mică).
- Adăugați sare peste dovlecei și lăsați să stea pentru 5-10 minute, apoi stoarceți excesul de apă.
- Tăiați ceapa mărunt și căliți-o împreună cu usturoiul și morcovul în ulei de măsline.
- Combinați dovleceii stoarși, amestecul de ceapă, usturoi și morcov, mărarul, pătrunjelul, grișul și făina. Amestecați bine.
- Formați chiftelele și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți chiftelele la cuptor la 190-200 de grade Celsius, cu ventilație, timp de aproximativ 50 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.