• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Chifteluțe de Dovlecei [la CUPTOR] mai ceva decât carnea
Cină / Prânz

Chifteluțe de Dovlecei [la CUPTOR] mai ceva decât carnea

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Chifteluțe de Dovlecei [la CUPTOR] mai ceva decât carnea

Chifteluțe de Dovlecei [la CUPTOR] mai ceva decât carnea

Recipe by vk

Această rețetă de chiftele de dovlecel la cuptor oferă o alternativă sănătoasă și delicioasă, perfectă pentru perioadele de post sau pentru cei care preferă mâncăruri vegetariene. Sper să vă placă și să vă bucurați de gustul lor!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1 1 -1.2 kg dovlecel proaspăt

  • 1 1 morcov mare

  • o ceapă mare

  • 100 g 100 griș

  • 100 g 100 făina de grâu

  • 1 1 lingură de sare pentru dovlecel

  • 1/2 1/2 linguriță piper proaspăt râșnit

  • 5-6 5-6 căței de usturoi

  • 1 1 legătură pătrunjel verde

  • 1 1 legătură mărar proaspăt

  • 10-15 ml 10-15 ulei pentru formarea chiftelelor

  • 20 ml 20 ulei

Directions

  • Îndepărtați capetele dovleceilor și dați-i prin răzătoare (jumătate pe răzătoarea mare, jumătate pe cea mică).
  • Adăugați sare peste dovlecei și lăsați să stea pentru 5-10 minute, apoi stoarceți excesul de apă.
  • Tăiați ceapa mărunt și căliți-o împreună cu usturoiul și morcovul în ulei de măsline.
  • Combinați dovleceii stoarși, amestecul de ceapă, usturoi și morcov, mărarul, pătrunjelul, grișul și făina. Amestecați bine.
  • Formați chiftelele și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Coaceți chiftelele la cuptor la 190-200 de grade Celsius, cu ventilație, timp de aproximativ 50 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Ștrudel de mere cu migdale – E simplu, aromat și gata în câțiva pași

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Negresă Autentică – Negresă cu Glazură de Ciocolată – Cum se face Negresa

Negresa a rămas în memoria multora dintre noi ca desertul predilect al copilăriei. Fiecare înghițitură…

Cină / Prânz

Deliciu’ din Bucătăria Românească – Caș de Vacă ca la Mama Acasă – Are gust, are aromă, are parfumul de la țară

Rețeta noastră nu este doar simplă de înțeles, ci va transforma fiecare prânz sau cină…

Salate

Salată caldă de ton – O rețetă simplă, sănătoasă și gata în câteva minute

Compoturi

Compot Zdrobit de vișine – Rețeta nașei mele

Ovo-Lacto-Vegetarian

Maioneză de Post din Lapte de Soia – Foarte ușoară, foarte fină, foarte delicioasă

Este ideală pentru salata de vinete sau chiar salata de boeuf, având o aromă delicioasă.…

Cină / Prânz

Aripioare de pui cu orez și legume – Perfect pentru o cină rapidă și gustoasă

Post

Supă cremă de praz – Așa bună încât vei uita de orice altă supă

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.