• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciocolata albă a copilăriei, dar cu FISTIC – O ciocolată moale și delicioasă care îți va umple sufletul de bucurie
Prăjituri / Dulciuri

Ciocolata albă a copilăriei, dar cu FISTIC – O ciocolată moale și delicioasă care îți va umple sufletul de bucurie

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciocolată albă de casă cu Fistic

Ciocolată albă de casă cu Fistic

Recipe by vk

Îți amintești gustul ciocolatei albe de casă? Ei bine, acum are un upgrade: fisticul! Fiecare bucată te poartă înapoi în timp, dar cu o notă modernă, rezultând o ciocolată moale și delicioasă care îți va umple sufletul de bucurie.

Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 lapte praf

  • 250 g 250 zahăr tos

  • 250 g 250 unt

  • 200 g 200 fistic

  • 100 ml 100 apă

  • 1 1 fiolă esență de rom

Directions

  • Într-o cratiță mică, pune 250 g de zahăr și 100 ml de apă. Fierbe la foc mic până când zahărul se topește și devine un sirop vâscos (poți verifica turnând câteva picături în apă rece – ar trebui să formeze o bilă moale).
  • Într-o altă cratiță, topește 250 g de unt la foc mic, fără a-l clarifica.
  • Transferă untul topit într-un bol și amestecă-l cu siropul de zahăr.
  • Taie mărunt 200 g de fistic și adaugă jumătate din cantitate în amestec. Adaugă esența de rom.
  • Încorporează treptat 500 g de lapte praf, amestecând continuu pentru a evita formarea de cocoloașe.
  • Pune compoziția într-o tavă (aproximativ 20×28 cm) tapetată cu hârtie de copt. Nivelează, adaugă restul de fistic deasupra și acoperă cu o hârtie de copt. Apasă ușor pentru a uniformiza.
  • Pune tava la frigider la 4°C pentru aproximativ 1 oră și 30 de minute, până când ciocolata se întărește.

Related Posts

Clătite la Cuptor cu Scorțișoară – Atât de bune că nu mai ai poftă de altceva

iunie 10, 2025

Bunica Tinca mă învață să fac rețeta ei de Plăcinte cu brânză 

mai 29, 2025

Cremă de Cafea pentru Vară – Ușor de Făcut, Imposibil de Uitat

mai 26, 2025

Cea mai simplă rețetă de Înghețată de Pepene Roșu

mai 19, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Varză Călită cu Carne și Cârnați Afumați – Varză Călita la Cuptor

Cină / Prânz

Rețeta delicioasă de Pui Crocant Dulce-Acrișor – Explozie de gust

Cină / Prânz

Salată de fasole cu ciuperci – Un mix de arome și texturi care te va cuceri pe loc

Cină / Prânz

Cele mai Rapide Aperitive Festive pentru Sărbători și Ocazii Speciale

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Negresă Autentică – Negresă cu Glazură de Ciocolată – Cum se face Negresa

Negresa a rămas în memoria multora dintre noi ca desertul predilect al copilăriei. Fiecare înghițitură…

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitura Fanta – O prăjitură rapidă, cremoasă și rafinată

Ovo-Lacto-Vegetarian

Salată de varză crocantă cu avocado cremos

Cină / Prânz

Cartofi copți de 2 ori, Cu bacon, ceapă și brânză

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.