• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » CIORBĂ DE BURTĂ REȚETĂ
Ciorbă / Supă / Borș

CIORBĂ DE BURTĂ REȚETĂ

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
 CIORBĂ DE BURTĂ REȚETĂ

CIORBĂ DE BURTĂ REȚETĂ

Recipe by vk

Servită cu smântână suplimentară, oțet și usturoi, această ciorbă de burtă promite să fie o experiență culinară memorabilă, perfectă pentru o masă festivă sau un prânz special. Poftă bună!

Print

Ingredients

  • 4 4 picioare de vită (copite curățate)

  • 2-2,5 kg 2-2,5 burtă bine curățată și nefiartă

  • 4 4 cepe mărișoare

  • 1/2 1/2 țelină rădăcină

  • 4 4 morcovi pentru supă

  • 4 4 frunzulițe de dafin

  • 15 g 15 sare, sau după gust

  • 1 1 lingură de piper boabe

  • 1 1 căciulie și 1/2 de usturoi mărunțit

  • 2 2 morcovi mai mici pentru finisat la final

  • 3 3 gălbenușuri de ou frecate cu puțină sare

  • 6-7 6-7 linguri de oțet de 9 grade

  • 500 g 500 smântână slabă max. 20% grăsime

  • 250 g 250 iaurt, în cazul de față am folosit pe cel grecesc

Directions

  • Pune copitele de vită într-o oală mare, acoperă cu apă și fierbe timp de 15-20 de minute.
  • Scoate copitele și burtă, curăță-le bine și taie burtă în fâșii.
  • Întoarce copitele și burtă înapoi în oală. Adaugă 7 litri de apă și lasă la fiert la foc mic până când burtă devine moale și se extrage colagenul din copite.
  • Curăță și taie morcovii, ceapa și țelina. Gătește morcovii separat în ulei pentru a extrage beta-carotenul.
  • Amestecă smântâna cu iaurtul, gălbenușurile și oțetul. Treptat, adaugă puțină zeamă fierbinte pentru a tempera amestecul.
  • Mărunțește usturoiul, înlăturând germenele pentru a reduce intensitatea.
  • Înlătură grăsimea de la suprafața ciorbei. Adaugă burtă tăiată și amestecul de smântână și iaurt în oală, amestecând bine. Adaugă morcovii și usturoiul printr-o sită pentru a da gust și culoare.

Recipe Video

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Mâncare de Paște

COZONAC GIGANT – Delicios, Pufos, în PALE

Cină / Prânz

Pui cu smântână la cuptor – O rețetă simplă, dar extrem de gustoasă

Cină / Prânz

Pui Shanghai – Le poți spune degețele de pui – O rețetă Chinezească – Mamă, ce bun e

Această rețetă cu piept de pui va aduce cu siguranță zâmbete de satisfacție pe fața…

Rețete pentru Iarnă

Suc de gutui – Rețetă pentru iarnă – Suc de gutui fără zahăr, fără conservanți

Titlul „Suc de Gutui Fără Conservanți și Fără Zahăr” este suficient de explicit și concis,…

Rețete pentru Iarnă

Ciuperci la Borcan pentru Iarnă – Salată de ciuperci cu gogoșari – Gustoasă și savuroasă, merită încercată

Ciuperci la borcan pentru iarnă, un deliciu de salată de ghebe cu legume marinate. Atât…

Cină / Prânz

Cel mai gustos Cordon Bleu

Cină / Prânz

O explozie de aromă și culoare – Șuba – Salată rusească

Ovo-Lacto-Vegetarian

Cea mai SIMPLĂ Cremă de Brânză

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.