• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciorbă de Chimen (de post)

Ciorbă de Chimen (de post)

Recipe by vk

Ciorbă de chimen – rețetă veche, aromă reconfortantă!

Un preparat simplu, cu gust intens și beneficii pentru digestie. Perfectă pentru post sau zile când vrei ceva ușor, dar plin de savoare.

✅ Aromă echilibrată de chimen și usturoi
✅ Se prepară rapid, cu ingrediente de bază
✅ Ideală cu pâine prăjită sau crutoane 🔥

Un gust de altădată, care încă surprinde! Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.

Print

Ingredients

  • 3 l 3 apă

  • 50 g 50 făină albă

  • 3 3 cepe

  • 1 1 morcov

  • 1/2 1/2 țelină

  • 1 1 ardei kapia

  • 4 4 căței de usturoi

  • 2 2 legături pătrunjel

  • 1 1 lingură chimen

  • 1 1 linguriță piper boabe

  • 1 1 linguriță boia dulce

  • 3 3 linguri ulei

  • 15-20 ml 15-20 oțet

  • 3-4 g 3-4 sare

Directions

  • Într-o oală încăpătoare se prăjește o lingură de chimen împreună cu o linguriță de piper boabe. Se lasă până încep să pocnească, apoi se stinge cu aproximativ 3 litri de apă. Se lasă la fiert.
  • Într-o tigaie încinsă se pune ceapa tocată mărunt, fără ulei inițial. După aproximativ 1 minut se adaugă 3 linguri de ulei și 4–5 g sare. Se adaugă și 4 căței de usturoi zdrobiți, cu tot cu coajă, apoi se călesc împreună.
  • Se dau pe răzătoarea mică 100 g morcov și 100 g țelină. Se adaugă în tigaie peste ceapă și se sotatează la foc mic. Se adaugă un ardei capia tăiat cubulețe și se călesc împreună 3–4 minute.
  • Se oprește focul sub tigaie și se adaugă 60 g făină (3 linguri). Se amestecă bine, din căldura reziduală. Se adaugă treptat 250 ml ceai de chimen fierbinte și o linguriță de boia dulce, amestecând continuu. Se adaugă și restul de ceai (aprox. 250 ml). Se fierbe 4–5 minute până se îngroașă sosul.
  • Ceaiul de chimen din oală se strecoară, iar semințele se aruncă. Se toarnă sosul gros înapoi în oala cu ceai strecurat. Se fierbe totul la foc mic 15–20 de minute.
  • Într-un blender se mixează două legături de pătrunjel (frunze) cu 3 felii de pâine (integrală sau albă). Se adaugă 2 linguri din acest amestec în oală. Restul se poate adăuga direct în farfurie la servire.
  • Se adaugă 10 ml oțet (de mere, vin sau altul), se potrivește de sare și piper, și opțional se mai adaugă puțin chimen pudră, dacă se dorește aromă mai intensă.

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Prăjituri / Dulciuri

Tartă de caise cu blat pufos, brânză de vaci și iaurt – Un plus de inovație și savoare desertului vostru de vară

Cină / Prânz

Sushi de casă cu Ghimbir murat și Wasabi | Rețeta Sushi

Salate

Salată Orientală de Vinete – Renumita Baba Ghanoush

Împreună cu vinetele, pasta de susan – tahini – conferă salatei o cremozitate excepțională. Condimente…

Cină / Prânz

Crenvurști de casă – Crenvurști de Pui și carne de Rață

Am decis să îți prezint cum se prepară crenvurștii de pui și de rață. Iată…

Pâine / Covrigi

Aluat de Pâine – EKMEK – Pâine Turcească din Filme Turcești 

Aluatul de pâine este un pic mai diferit față de al nostru. În loc de…

Rețete pentru Iarnă

Compot de Perje – Gust intens și caramelizat, o rețetă din copilărie

Cină / Prânz

Osso Bucco – Un deliciu românesc în stil italian

Prăjituri / Dulciuri

Rețeta perfectă de Chec de căpșuni – Dulcea ta plăcere în fiecare mușcătură

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.