• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciorbă de Pui A la Grec
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Pui A la Grec

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciorbă de Pui A la Grec

Ciorbă de Pui A la Grec

Recipe by vk

Cum să nu-ți placă așa ceva! Ciorba de pui a la grec este nemaipomenită! Personal, nu mă pot sătura de această ciorbă de pui. Dintre toate ciorbele, o pot include fără probleme în lista celor mai bune ciorbe pe care le-am făcut. Această rețetă tradițională oferă o experiență culinară autentică și delicioasă, perfectă pentru a te răsfăța cu aromele caracteristice bucătăriei grecești.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 1,5 kg 1,5 carne de pui cu os

  • 4-5 4-5 lămâi

  • 6 6 gălbenușuri de ou

  • 1 1 morcov mediu/mare

  • 1 1 pătrunjel rădăcină sau păstârnac mediu/mare

  • 2 2 cepe medii

  • 1 1 țelină mică

  • 80-100 g 80-100 orez

  • 300 g 300 smântână

  • 1 1 linguriță de piper sau după gust

  • 1 1 linguriță de sare sau după gust

  • 1 1 legătură mărar verde

  • 1 1 legătură pătrunjel verde

  • 1 1 morcov mare

  • 1 1 ceapă medie/mare

  • 1 1 tijă de țelină apio (opțional)

  • 1 1 pătrunjel rădăcină

  • 1/2 1/2 țelină

  • 4-5 L 4-5 apă

  • 2 2 frunzulițe de dafin

  • 1 1 lingură de sare

Directions

  • Pune un pui întreg într-o oală mare.
  • Adaugă ceapă, morcov mare, țelină apio, pătrunjel rădăcină, și jumătate de rădăcină de țelină.
  • Adaugă două frunze de dafin și o lingură de sare de mare.
  • Acoperă totul cu apă de izvor (aproximativ 4-4,5 litri) și lasă să fiarbă la foc moderat.
  • Lasă puiul să fiarbă pentru aproximativ o oră și jumătate, până când carnea se desprinde ușor de pe os.
  • Îndepărtează periodic spuma formată pe suprafața apei pentru a obține o supă limpede.
  • Într-un bol separat, amestecă 300 g de smântână cu 6 gălbenușuri de ou și sucul a 4 lămâi.
  • Adaugă treptat zeamă fierbinte din oală peste amestecul de ouă pentru a-l tempera.
  • Într-o tigaie, călește două cepe medii tocate mărunt în 50 ml de ulei de măsline, adăugând sare.
  • Adaugă morcov mediu, țelină mică și pătrunjel rădăcină, toate tocate mărunt.
  • Scoate puiul și legumele din oală și curăță carnea de pe oase.
  • Adaugă legumele călite în supa de pui.
  • Adaugă 100 g de orez și lasă să fiarbă până când orezul este gătit.
  • Adaugă carnea de pui desprinsă de pe os înapoi în oală.
  • Încorporează amestecul de ouă, smântână și lămâie în oală, amestecând bine.
  • Adaugă ardei gras roșu tocat, pătrunjel și mărar proaspăt tocat.
  • Ajustează gustul cu sare și piper după preferințe. Lasă ciorba să fiarbă la foc mic până devine cremoasă.
  • Servește ciorba fierbinte, decorând cu verdeață proaspătă și bucurându-te de gustul său unic și bogat.

Recipe Video

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Mai bune decât Sarmalele – Turnulețe de dovlecel cu piept de pasăre

Cină / Prânz

Pui cu smântână și cartofi – Pui cu smântână și usturoi – De când mama m-a făcut, pui ca ăsta n-am mâncat…

Este un pui preparat cu smântână și usturoi, conform unei rețete autentice și tradiționale. Deși…

Cină / Prânz

Fritatta – Omletă cu cartofi prăjiți, parmezan și legume – Rețetă deosebită

Frittata cu cartofi prăjiți, parmezan și legume reprezintă, fără îndoială, o omletă deosebită.

Cină / Prânz

Mâncare de Orez cu Fasole Roșie – Arată precum un risotto cu fasole – Fasolea, orezul și cremozitatea asta… e ceva divin

Dintre rețetele ce au la bază orezul, un loc de cinste îl ocupă și cel…

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă Negresă Autentică – Negresă cu Glazură de Ciocolată – Cum se face Negresa

Negresa a rămas în memoria multora dintre noi ca desertul predilect al copilăriei. Fiecare înghițitură…

Cină / Prânz

Răcituri de COCOȘ [ȚAPENE și Moldovenești] Piftie de Cocoș

Cină / Prânz

Ostropel cu carne de VIȚEL – Rețetă inedită

Paste / Spaghete

Paste de Casă | Fettuccine | Tagliatelle | Farfalle | Ravioli | Cavatelli

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.