Ciorbă de purcel cu carne de porc crescută la Ferma Soarelui – Te hrănește atât fizic cât și spiritual
Recipe by vkAți văzut vreodată un tenor să se descurce în bucătărie ca un adevărat maestru? Nici eu, până când l-am avut invitat pe Vlad Miriță. La început am fost sceptic, dar după ce l-am văzut mânuind cuțitul și alegând cu grijă ingredientele, am realizat că talentul lui în bucătărie este la fel de impresionant ca vocea. Am gătit împreună o ciorbă de purcel cu carne crescută la Ferma Soarelui – o adevărată delicatesă care te poartă înapoi în copilărie. Vlad mi-a povestit cu entuziasm despre dragostea lui pentru gătit, momentele din bucătăria bunicii și viața de la fermă. Nu mi-aș fi imaginat că voi găti alături de un tenor, dar a fost o experiență memorabilă. Am râs, am glumit și am gătit cu pasiune, iar ciorba a ieșit delicioasă, cu un gust autentic și bogat.
Ingredientele sunt mai jos în descriere, iar rețeta pas cu pas este prezentată în video.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1 kg 1 carne de purcel, de calitate
20-30 ml 20-30 ulei fl. soarelui
3-4 litri 3-4 supă de oase purcel/legume sau apă simplă
100-150 g 100-150 morcov tocat cubulețe
100-150 g 100-150 țelină tocat cubulețe
100-150 g 100-150 păstârnac tocat cubulețe
350 g 350 ceapă tocată mărunt
1 1 leg. pătrunjel proaspăt
1 1 leg. leuștean proaspăt
1 1 ardei capia tocat cubulețe
450 ml 450 suc de rosii, sau 2-3 rosii medii
sare și piper după gust
Directions
- Începe prin a pune puțin ulei într-o oală, suficient cât să acopere fundul acesteia.
- Adaugă trei cepe tocate mărunt și călește-le până când încep să transpire.
- Adaugă sare pentru a ajuta la extragerea sucurilor din ceapă.
- După câteva minute, adaugă un păstârnac, țelină (aprox. 150 g) și morcovi (aprox. 150 g), toate tocate mărunt.
- Continuă să călești legumele pentru aproximativ 5 minute.
- Adaugă carnea tăiată cubulețe și gătește-o până când se rumenește.
- Toarnă supa pregătită anterior peste legume și carne și lasă să dea în clocot.
- După ce supa fierbe, adaugă sucul de roșii (aprox. 450 ml) și adu din nou în punctul de fierbere.
- Adaugă un ardei roșu tocat pentru extra aromă.
- După ce supa a dat în clocot, adaugă borș acru (aprox. 1 litru) și verdeața (pătrunjel și leuștean).
- Lasă supa să mai fiarbă câteva minute, până când ingredientele sunt bine gătite.
- Oprește focul și lasă ciorba să se odihnească puțin înainte de servire.