
Ciorbă de Văcuță – Țărănească Acrită cu ZEAMĂ de VARZĂ
Recipe by CristinaCea mai bună ciorbă de văcuță cu coadă de vițel și acrită cu moare de varză, cea mai gustoasă pe care o vei mânca vreodată, făcută din coadă de văcuță, vițel, taur sau bou și moare de varză.
Îți prezint rețeta ideală de ciorbă de vită, exact așa cum se prepară în restaurante. Ciorbă de văcuță ca la restaurant, pas cu pas. O rețetă ușoară, cu arome deosebite.
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalIngredients
1,2-1,5 kg 1,2-1,5 coadă de vită
1-1,5 l 1-1,5 zeamă acră de varză
3-4 3-4 cartofi medii
100-150 g 100-150 mazăre verde
100-150 g 100-150 păstăi verzi
3 3 cepe medii, din care una tocată mărunt
1 1 ardei gras roșu
2 2 morcovi, din care unul tocat mărunt
2 2 rădăcini de pătrunjel sau păstârnac rădăcină (unul tocat mărunt)
1/2 1/2 țelină mare (jumătate din ea se toacă mărunt)
250 g 250 roșii sau suc de roșii
50 ml 50 ulei floarea soarelui
sare și piper după gust + o linguriță de piper boabe, la supă
opțional o frunzuliță de dafin, pentru supă
2 2 legături pătrunjel verde
1 1 legătură leuștean verde
3 L 3 apă
Directions
- Clătiți bine cărnița și puneți-o într-o oală mare, acoperind-o cu apă.
- Adăugați legumele pentru supă (morcov, țelină, pătrunjel rădăcină, cepe) și condimentele (dafin, boabe de piper).
- Fierbeți timp de aproximativ o oră și jumătate.
- Tăiați legumele pentru ciorbă (ardei, morcov, țelină, pătrunjel rădăcină, tulpini de țelină, cepe, roșii) în cuburi sau mărunt.
- Căliți legumele în ulei, începând cu ceapa, apoi adăugând treptat restul legumelor.
- Îndepărtați legumele și carnea din supă, strecurați supa pentru a elimina impuritățile.
- Adăugați carnea înapoi în supă și adăugați legumele călite.
- Adăugați cartofii și fierbeți până se înmoaie.
- Adăugați ardeiul gras, fasolea verde și mazărea.
- Acriți cu zeama de varză și ajustați gustul cu sare și piper după nevoie.
- Adăugați pătrunjelul verde și leușteanul tocat.