• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciorbă de varză – Și bunica ar râvni la așa ceva… Mândria postului
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de varză – Și bunica ar râvni la așa ceva… Mândria postului

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciorbă de varză - Și bunica ar râvni la așa ceva... Mândria postului

Ciorbă de varză – Și bunica ar râvni la așa ceva… Mândria postului

Recipe by vk

Această ciorbă de varză este ideală pentru zilele de post sau pentru cei care doresc o opțiune sănătoasă și gustoasă, fără carne. Poftă bună!

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 500 g 500 varză

  • 2 2 cepe medii

  • 100 g 100 țelină rădăcină

  • 100 g 100 pâstârnat rădăcină

  • 100 g 100 morcov

  • 500 ml 500 suc de roșii

  • 1 1 ardei kapia

  • 2 l 2 apă

  • 2 2 linguri leuștean la oțet

  • 2-3 2-3 linguri oțet de la leuștean

  • câte o legătură de:mărar, pătrunjel și leuștean

  • 2 2 cuburi delikat de casă

  • 1 1 lingură pastă de tomate

  • 1 1 ardei iute

  • 150 ml 150 ulei de floarea soarelui;

  • 1 1 linguriță boia dulcea afumată

  • 5 g 5 sare

  • 1 g 1 piper

Directions

  • Încălziți uleiul într-o cratiță, suficient pentru a acoperi fundul cratiței. Adăugați ceapa tocată și sarea. Sotați pentru 3-4 minute până ceapa devine translucidă. Adăugați ardeiul iute întreg și lăsați să se călească împreună pentru încă 2 minute.
  • Adăugați țelina, păstârnacul și morcovul tocat, plus piperul. Sotați pentru câteva minute.
  • Adăugați pastă de tomate și amestecați bine, sotând pentru încă 3-4 minute.
  • Introduceți varza și sotați-o până când începe să scadă.
  • Turnați sucul de roșii și apa. Ajustați cantitatea de apă după preferință.
  • Lăsați să fiarbă la foc moderat spre mic pentru 30-40 de minute.
  • Cu 15 minute înainte de final, adăugați ardeiul gras.
  • Adăugați boia dulce afumată (dacă folosiți), leuștean la oțet, și restul de verdeață.
  • Verificați gustul și ajustați sarea și piperul după nevoie. Lăsați să fiarbă încă 10-12 minute.
  • Serviți ciorba fierbinte, garnisită cu verdeață proaspătă și, dacă doriți, un ardei iute alături.

Recipe Video

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Halva de post – Un desert clasic, dulce și simplu de preparat

aprilie 7, 2025

Salata care umple mațul – Salată de Ceapă cu Bulion și Morcov (de post)

aprilie 7, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Geandră țărănească – Amintiri din copilărie, rețetă de la bunica

Cină / Prânz

Chiftele Marinate în sos de roșii – Rețeta preferată a familiei

Cină / Prânz

Musaca rapidă și ușor de făcut – Încearcă și vei fi uimit de această explozie de arome

Cină / Prânz

Ciulama de dovlecel cu pui sau ciulama de pui cu dovlecel 

Cină / Prânz

Șnițel de Ardei kapia – Crocant și plin de savoare, nu ați mai gustat așa ceva

Prăjituri / Dulciuri

Salam de Biscuiți NOBIL – Desert SIMPLU și RAPID, fără COACERE

Cină / Prânz

Așa rețetă să tot gătești – Chiftele de varză

Cină / Prânz

Friptură de Miel ca Niciodată – Rețetă Simplă cu Marinadă Unică 

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.