Ciorbă de varză – Și bunica ar râvni la așa ceva… Mândria postului
Recipe by CristinaAceastă ciorbă de varză este ideală pentru zilele de post sau pentru cei care doresc o opțiune sănătoasă și gustoasă, fără carne. Poftă bună!
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
500 g 500 varză
2 2 cepe medii
100 g 100 țelină rădăcină
100 g 100 pâstârnat rădăcină
100 g 100 morcov
500 ml 500 suc de roșii
1 1 ardei kapia
2 l 2 apă
2 2 linguri leuștean la oțet
2-3 2-3 linguri oțet de la leuștean
câte o legătură de:mărar, pătrunjel și leuștean
2 2 cuburi delikat de casă
1 1 lingură pastă de tomate
1 1 ardei iute
150 ml 150 ulei de floarea soarelui;
1 1 linguriță boia dulcea afumată
5 g 5 sare
1 g 1 piper
Directions
- Încălziți uleiul într-o cratiță, suficient pentru a acoperi fundul cratiței. Adăugați ceapa tocată și sarea. Sotați pentru 3-4 minute până ceapa devine translucidă. Adăugați ardeiul iute întreg și lăsați să se călească împreună pentru încă 2 minute.
- Adăugați țelina, păstârnacul și morcovul tocat, plus piperul. Sotați pentru câteva minute.
- Adăugați pastă de tomate și amestecați bine, sotând pentru încă 3-4 minute.
- Introduceți varza și sotați-o până când începe să scadă.
- Turnați sucul de roșii și apa. Ajustați cantitatea de apă după preferință.
- Lăsați să fiarbă la foc moderat spre mic pentru 30-40 de minute.
- Cu 15 minute înainte de final, adăugați ardeiul gras.
- Adăugați boia dulce afumată (dacă folosiți), leuștean la oțet, și restul de verdeață.
- Verificați gustul și ajustați sarea și piperul după nevoie. Lăsați să fiarbă încă 10-12 minute.
- Serviți ciorba fierbinte, garnisită cu verdeață proaspătă și, dacă doriți, un ardei iute alături.