• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciorbă de Vită Rețeta | Ciorbă de Văcuță | Ciorbă de Vită | Rețeta Ciorbă de Vacuță
Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă de Vită Rețeta | Ciorbă de Văcuță | Ciorbă de Vită | Rețeta Ciorbă de Vacuță

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciorbă de Vită Rețeta | Ciorbă de Văcuță | Ciorbă de Vită | Rețeta Ciorbă de Vacuță

Ciorbă de Vită Rețeta | Ciorbă de Văcuță | Ciorbă de Vită | Rețeta Ciorbă de Vacuță

Recipe by vk

Această ciorbă țărănească de văcuță reprezintă o combinație perfectă de arome, fiind o mâncare reconfortantă și sățioasă, ideală pentru zilele reci sau când ai nevoie de ceva tradițional și gustos.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • 4 L 4 apă

  • 500 g 500 rasol de vită/vițel

  • 500 g 500 coaste de vită (sau și piept)

  • 3 3 morcovi medii

  • 4 4 cepe medii

  • 1 1 legătură pătrunjel verde

  • 3 3 -4 fire leuștean verde

  • 1/2 1/2 țelina mai măricică

  • 1 1 roșie mare

  • 1 1 lingură pastă de tomate

  • 2 2 buc păstârnac (mici)

  • 100-150 g 100-150 păstăi verzi (sau congelate)

  • 150 g 150 mazăre verde sau congelată

  • 4 4 cartofi medii, tăiați în cubulețe

  • 2 2 ardei grași medii

  • 600-700 ml 600-700 borș acru (sau după gust)

  • sare după gust

  • opțional 2 tije de țelină tulpină, 1 frunzuliță de dafin și 1/2 linguriță piper boabe

Directions

  • Carnea de vită (rasol cu os care conține măduvă și costiță) se fierbe întâi în apă rece pentru a elimina impuritățile. După ce dă în clocot pentru câteva minute, carnea se scoate, se spală și se pune într-o oală curată cu apă pentru a fierbe până devine fragedă.
  • Într-o oală separată, se pun legumele (ceapă, morcov, țelină, păstârnac) împreună cu carne, apă și condimente (frunze de dafin, piper boabe) și se lasă să fiarbă până ce legumele și carnea sunt gata.
  • Într-o tigaie, se călesc separat ceapa, morcovul, și alte rădăcinoase cu puțin ulei și pastă de tomate, pentru a le intensifica gustul. Se adaugă apoi roșii tocate pentru mai multă savoare.
  • După ce carnea și legumele fierte sunt gata, se scot din supă și se strecoară lichidul. Carnea se desprinde de pe oase și se adaugă împreună cu legumele călite în supa clară. Se adaugă cartofi tăiați cubulețe, păstăi verzi și mazăre.
  • Când toate ingredientele sunt aproape gata, se adaugă ardei gras tăiat, mazărea (dacă este folosită), pătrunjel și leuștean tocat, pentru un plus de aromă. Se asezonează ciorba cu borș acru pentru aciditate, se ajustează gustul cu sare și se lasă să dea în câteva clocote.
  • Ciorba se servește fierbinte, cu smântână deasupra și, dacă se dorește, cu ardei iute pentru cei care preferă mâncarea picantă.

Recipe Video

Related Posts

Cremoasă, Aromată, Delicioasă – Ciorbă de Purcel A la Grec

aprilie 15, 2025

Ciorbă de chimen (de post) – Un preparat extrem de simplu, dar surprinzător de gustos și reconfortant

aprilie 8, 2025

Dacă ai acest ingredient, ciorba de fasole e la alt nivel – Rețeta Bunicii Tinca – Ciorbă de fasole cu urzici (de post)

aprilie 3, 2025

Ciorbă de pește a la grec – Delicioasă – Sănătoasă, gustoasă și gata în 30 minute

ianuarie 14, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Paste Orzo cu Ciuperci și Sos de Roșii – Rețetă Savuroasă și Ușor de Preparat

Cină / Prânz

Ciulama de Ciuperci cu Leurdă – Rețetă de Sezon, Simplă și Delicioasă

Prăjituri / Dulciuri

Prăjitură de casă simplă și rapidă cu lămâie și portocală – Rețetă FRESH

Pâine / Covrigi

Pâine cu cașcaval și usturoi

Prăjituri / Dulciuri

Tartă de caise cu blat pufos, brânză de vaci și iaurt – Un plus de inovație și savoare desertului vostru de vară

Salate

Salată de ceapă roșie – Perfectă pentru Cotletul de berbecuț (și nu numai)

Secretul acestei salate stă în echilibrul perfect între dulceața cepei roșii și gustul puternic al…

Cină / Prânz

Varză coaptă cu ceafă de porc – Bate tot ce știi la gust

Cină / Prânz

Cea mai FINĂ mâncărică de ficăței cu legume și MUȘTAR – Deloc ÎNNECĂCIOȘI!

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.