Ciulama de dovlecel cu pui sau ciulama de pui cu dovlecel
Recipe by CristinaÎncă sunt indecis cum să-i zic, ciulama de dovlecel cu pui sau ciulama de pui cu dovlecel. Oricum ar fi această mâncărică cu dovlecel și piept de pui este extraordinar de gustoasă.
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngredients
2 2 dovlecei (mărisori)
3 3 cepe medii
400 g 400 de piept de pui
400 g 400 smântână grasă 32% grăsime
1/2 1/2 legătură pătrunjel verde
1/2 1/2 legătură mărar proaspăt
20 ml 20 ulei măsline
5 5 căței de usturoi
2 2 frunzulițe de dafin
sare și piper după gust
Directions
- Tăiați capetele dovleceilor și apoi fiecare dovlecel în jumătate, apoi în fâșii și în cele din urmă în cubulețe. Acest lucru se aplică atât dovlecelului verde, cât și celui galben.
- Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa tocată și prăjiți-o până devine sticloasă și ușor caramelizată.
- Adăugați sarea, piperul proaspăt măcinat și frunzele de dafin. Puteți pune, de asemenea, cățeii de usturoi în coajă, care vor fi zdrobiți mai târziu.
- Adăugați cubulețele de piept de pui în tigaie și prăjiți-le până devin ușor rumenite pe margini.
- După ce pieptul de pui s-a rumenit, adăugați dovleceii tăiați și lăsați-i să se gătească timp de aproximativ 10-15 minute, până își lasă zeama și devin mai moi.
- După ce dovleceii sunt gata, adăugați smântâna și amestecați bine.
- Lăsați mâncarea să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 5 minute, pentru a se combina aromele.
- Adăugați pătrunjelul și mărarul tocat și amestecați din nou.
- Dacă doriți să adăugați puțină iuțeală, presărați fulgii de ardei iute peste mâncare.
- După ce ați obținut o consistență cremoasă și toate aromele s-au combinat, opriți focul.