• Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Facebook Twitter Instagram
Șef Paul Constantin
Facebook Instagram YouTube TikTok
  • Ciorbă / Supă / Borș
  • Cină / Prânz
  • Salate
  • Ovo-Lacto-Vegetarian
  • Pâine / Covrigi
  • Paste / Spaghete
  • Prăjituri / Dulciuri
Șef Paul Constantin
Prima pagină » Ciulama de Hribi – SECRETE pentru cea mai Cremoasă Mâncărică de Hribi cu Smântână
Cină / Prânz

Ciulama de Hribi – SECRETE pentru cea mai Cremoasă Mâncărică de Hribi cu Smântână

Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email
Jump to Recipe Print Recipe
Ciulama de Hribi - SECRETE pentru cea mai Cremoasă Mâncărică de Hribi cu Smântână

Ciulama de Hribi – SECRETE pentru cea mai Cremoasă Mâncărică de Hribi cu Smântână

Recipe by vk

Această rețetă de Ciulama de Hribi oferă o combinație perfectă de texturi și arome, hribii fiind evidențiați de cremozitatea și finețea sosului de smântână. Este o alegere ideală pentru o masă delicioasă și sățioasă.

Print
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  • Mâncărică de Hribi cu Smântână:
  • 600 g 600 hribi

  • 1 1 ceapă mare și jumătate

  • 1 c 1 ăciulie de usturoi

  • 4 4 frunzulițe dafin

  • 1 1 linguriță sare

  • 1 1 linguriță rasă piper

  • 20 ml 20 ulei

  • Pentru sos:
  • 2 2 ouă

  • 1 1 praf de sare

  • 500 g 500 smântână 32% grăsime

  • 250 ml 250 lapte

  • 1 1 legătură pătrunjel

  • 2 2 linguri făină

Directions

  • Încingeți o tigaie sau o crăticioară cu puțin ulei. Adăugați ceapa tocată și sotați până devine transparentă și începe să se caramelizeze ușor. Includeți sare, piper și frunzele de dafin.
  • Dacă folosiți hribi congelați, treceți-i sub jet de apă pentru a îndepărta gheața excesivă, apoi tăiați-i în cubulețe mici.
  • Adăugați ciupercile în tigaie și lăsați-le să se prăjească până când apa se evaporă și încep să se rumenească.
  • Într-un bol separat, bateți ouăle cu sare, adăugați smântâna și laptele, amestecând până la omogenizare. Includeți făina, amestecând bine pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • După ce ciupercile s-au prăjit și au devenit aurii, adăugați amestecul de smântână și lapte în tigaie, amestecând continuu pentru a preveni coagularea ouălor.
  • Continuați să amestecați la foc mic până când sosul se îngroașă și devine cremos. Verificați și ajustați condimentele după gust.
  • Serviți fierbinte alături de mămăligă, pentru o experiență completă.

Recipe Video

Related Posts

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

iunie 12, 2025

Constantin și experimentele lui – Foi Crocante, Salată Fresh, Ou Moale – Mic dejun Delicios

iunie 10, 2025

Chiftele cu carne și cartofi noi la cuptor – Fără OU sau PESMET 

iunie 5, 2025

Totul Într-o Tavă – Pui Rumenit cu Legume Coapte, Fără Bătaie De Cap

iunie 3, 2025
Cartea mea…
Rețete delicioase
Cină / Prânz

Drob de Miel [LA CUȚIT] – Rețete pentru Paște

Cină / Prânz

Tocăniță de Inimi la Wok – Fragede de le mănânci cu buzele

Sărbători de Iarnă

Pateu de casă din ficat de pasăre. Rețeta originală de pateu de casă

Prăjituri / Dulciuri

Rețetă de Cheesecake cu căpșuni: un desert aromat și ușor de preparat

Cină / Prânz

Șuncă presată de casă – Mâncarea care îți va aduce aminte de copilărie

Rețete pentru Iarnă

Gogoșari în sos de muștar – Ușor picantă, extrem de gustoasă

Ciorbă / Supă / Borș

Ciorbă Rădăuțeana [ de CURCAN ]

Post

Combină-le și o să te lingi pe degete – Salată cu cartofi și varză murată DE POST

Facebook Instagram YouTube TikTok
© 2025 Șef Paul Constantin

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.